Rektör Alma, Ankara’da “Yükseköğretimde Uluslararası Görünürlüğün Artırılması Toplantısı”na Katıldı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Hacettepe Üniversitesi Tunçalp Özgen Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen “Yükseköğretimde Uluslararası Görünürlüğün Artırılması Toplantısı”na katıldı.

9 Kasım 2023 Perşembe günü, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar başkanlığında düzenlenen toplantıda, Türk Yükseköğretiminin “THE, QS, ARWU” gibi sıralamalarda görünürlüğünü artırmak için neler yapılabileceği hususları üzerinde duruldu.

Toplantıda ayrıca global sıralamalarda öne çıkan Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Sabancı Üniversitesi rektörleri tarafından bu süreçte edindikleri tecrübeler aktarıldı.

Üniversite derecelendirme sistemlerinin nasıl işlediğinin ve iyi uygulama örneklerinin anlatıldığı toplantıda; araştırma yönetiminin, kurumsal veri yönetiminin, yıllık performans değerlendirme uygulamasının, açık bilim faaliyetlerinin bu sıralamalara nasıl etki ettiği adım adım gösterildi.

Yaptığı konuşmada üniversitelerin bu konuda birbirleriyle bilgi paylaşımını teşvik eden Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ise üniversitelerin global sıralamalarda daha görünür olabilmesi için nitelikli yayınlar yapılması hususunun altını çizdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 10 Kasım 2023

Üniversitemiz, Sanayi İş Birliği Projeleri ile Bölge Sanayisinin Gelişimine Öncülük Ediyor!
Bölgesel kalkınma odaklı çalışmalarıyla adından söz ettiren Üniversitemiz, üreticilere ve sanayicilere AR-GE ve danışmanlık hizmeti vermeye devam ediyor.