Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!

Rektör Alma, Aralık’ta Gerçekleştirilen Tarımsal Faaliyetleri İnceledi

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Üniversitemizin Iğdır’ın Aralık ilçesinde gerçekleştirdiği tarımsal faaliyetleri incelemek amacıyla bölgeye bir ziyaret gerçekleştirdi. Rektör Alma’ya incelemeler esnasında Rektör Baş Danışmanı Prof. Dr. İbrahim Demirtaş eşlik etti.

Rektör Alma, Aralık’ta Gerçekleştirilen Tarımsal Faaliyetleri İnceledi

Üniversitemiz, YÖK tarafından "Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler" alanında ihtisas üniversitesi ilan edilmesinin ardından ülkemizin en önemli ovalarından biri olan Iğdır Ovası’nda tarımsal kalkınma odaklı çalışmalara başladı.

Bu doğrultuda yerli üreticilerle yapılan protokoller ile arazi kullanımı ve akademisyenlerimiz tarafından gerçekleştirilecek AR-GE çalışmaları için Aralık ilçesinde önemli bir arazi alanı elde edildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma da bu çalışmaları yerinde incelemek amacıyla bölgeye bir ziyaret gerçekleştirdi.

Arazilerde ekini yapılan başta karpuz olmak üzere birçok ürünü inceleyen Rektör Alma, çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı. Özellikle karpuz hasadının yapıldığı araziyi dikkatli inceleyen Rektör Alma, karpuzların büyüklüğünden ve verimli hasat sürecinden memnun kaldı.

Rektör Alma ziyaretin ardından yaptığı açıklamada "Üniversitemizin yerli üreticiler ile ortaklaşa yapmış olduğu bu çalışmaların, üniversite ve özel sektör iş birliğinin ne kadar önemli olduğunun bizlere göstergesidir. Yürütülen bu çalışmalar ilimizin yanı sıra bölgemizin, hatta ülkemizin tarımsal üretimine müspet katkılar sağlayacak nitelikte ve boyuttadır. Mevcut arazilerde görmüş olduğumuz çalışmalar tam anlamıyla gerçekleştiğinde bölgesel kalkınmaya daha da önemli katkılar sunacak. Bu yüzden bu çalışmaları ısrarla takip etmeli ve her zaman üzerinde durmalıyız." dedi.

Rektör Alma son olarak çalışanlara kolaylıklar dileyerek araziden ayrıldı.


Basın Yayın 25 Temmuz 2023
Bu gönderiyi paylaş
Etiketler

Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!
TÜBİTAK Alan Bazında Yetkinlik Analizi Açıklandı
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından üniversitelerin araştırma alanları bazında performanslarının karşılaştırmalı olarak değerlendirildiği ‘‘Üniversitelerin Alan Bazlı Yetkinlik Analizi’’ 2023