Rektör Alma, Cezayirli 4 Araştırmacıya Sertifikalarını Takdim Etti

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, doktora çalışmalarının deneysel kısımlarını tamamlamak amacıyla Cezayir’den Üniversitemize gelen 4 araştırmacıya sertifika takdiminde bulundu.

Rektör Alma, Cezayirli 4 Araştırmacıya Sertifikalarını Takdim Etti

Cezayirli araştırmacılar, Sağlık Bilimleri Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ramazan Erenler danışmanlığında Üniversitemizde bilimsel çalışmalar yapmaya devam ediyor.

Bu kapsamda son olarak Samir Sahli, Ayoub Nadji, Nacer Mohammed ve Abdou Djihane de Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi’mizde (ALUM) yaptıkları çalışmalarla doktora tezlerinin deneysel kısımlarını tamamladılar.

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, yoğun ve verimli bir sürecin ardından çalışmalarını neticelendiren araştırmacıları makamında kabul ederek sertifikalarını takdim etti.

Araştırmacılarla bir süre sohbet eden Rektör Alma, Üniversitemizin nitelikli akademik kadrosuna ve gelişmiş teknik altyapısına dikkat çekerek şunları kaydetti:

Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi’mizin (ALUM) hızla gelişen altyapısı ve alanında nitelikli akademik kadromuzla, Üniversitemizde bilimsel faaliyetler yürütmek isteyen araştırmacıların ihtiyaçlarına hiç şüphesiz en iyi şekilde yanıt veriyoruz. Ayrıca yurt dışından gelen araştırmacıları Üniversitemizde ağırlamayı ve akademisyenlerimizle ortak çalışmalar yapabilecekleri alanlar oluşturmayı çok önemsiyoruz. Zira bu tür faaliyetlerle Üniversitemizin uluslararası tanınırlığı ve prestiji her geçen gün artıyor.”

Üniversitemizin Cezayirli bilim insanlarıyla uzun süredir devam eden iş birlikleri olduğuna da değinen Rektör Alma, “Caziyir’deki Üniversitelerle yaptığımız protokoller doğrultusunda son dönemde Üniversitemizde pek çok Cezayirli bilim insanını ağırladık. Bugün de 4 araştırmacımız daha çalışmalarını tamamlayarak ülkelerine dönüyorlar. Araştırmacılarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum. Misafir ettiğimiz araştırmacıların Türkiye ile Cezayir arasındaki gönül köprülerinin güçlenmesine de hizmet edeceklerine inanıyorum.” dedi.

Ziyare,t son olarak başarı dilekleri ve sertifika takdimi ile sona erdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 29 Kasım 2023

Iğdır İl Göç İdaresi Heyetinden Rektör Alma’ya Ziyaret
Iğdır İl Göç İdaresi yetkilileri, kurumlar arası iş birliği ve diyaloğun güçlendirilmesi amacıyla Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma'yı makamında ziyaret etti.