Rektör Alma, Dicle Üniversitesi “2024- 2025 Öğretim Dönemi Akademik Yıl Açılış Töreni”ne Katıldı

Dicle Üniversitesi “2024- 2025 Öğretim Dönemi Akademik Yıl Açılış Töreni” 15 Temmuz Kongre ve Kültür merkezinde gerçekleşti.

Rektör Alma, Dicle Üniversitesi “2024- 2025 Öğretim Dönemi Akademik Yıl Açılış Töreni”ne Katıldı

Dicle Üniversitesi “2024- 2025 Öğretim Dönemi Akademik Yıl Açılış Töreni” 15 Temmuz Kongre ve Kültür merkezinde gerçekleşti.

Açılış Törenine Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, 37 üniversite rektörü, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Kamuran Eronat, “Dicle Üniversitesi olarak dünyanın ulaştığı bilgi düzeyi ve teknolojideki gelişim aşamalarını takip etmekteyiz. Bilginin merkezi olan Üniversiteyi, üretimin merkezi Sanayi ile buluşturarak etkili iş birlikleri geliştirebilmek için paydaşlarımızla her an bilgi alışverişinde bulunmaktayız. Dolayısıyla üniversitemizin şehrimiz ve bölgemiz için bir lokomotif olma fonksiyonunun farkında olarak bölgemizin gelişimine nasıl ve hangi alanlarda katkı sunabileceğimize ilişkin sürekli bir arayış içerisinde olduğumuzu ifade etmek isterim. Dicle Üniversitesi, yaklaşık 45.250 öğrenci ve 2016 akademik olmak üzere 6300 civarında personele sahiptir. Bölgede ihtiyaç duyulan hemen her alandaki meslek elemanlarını yetiştiren, ulusal ve uluslararası düzeyde araştırmalar yapan ve gerek bölge gerekse ülke ekonomisine yönelik projeler üreten devletimizin bölgedeki en önemli kurumlarından biridir” dedi. Dicle Üniversitesindeki öğrencilerin akademik gelişimlerinin yanı sıra sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklere katılabilecekleri çok sayıda imkâna sahip olduğuna değinen Eronat konuşmasını Şair Cahit Sıtkı Tarancı'nın "Memleket İsterim" şiirini okuyarak sonlandırdı. 

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “Yükseköğretim Kurulu olarak üniversitelerimizi; araştırma, proje, bilimsel çalışma, nitelikli akademik yayın, sürdürülebilirlik, sosyal sorumluluk ve diğer alanlarda kendilerini geliştirmelerinin yanında güçlü yönlerini öne çıkaracak şekilde ihtisaslaşması ve farklılaşması yönünde teşvik ediyor ve destekliyoruz.” dedi.

 



Bu gönderiyi paylaş
Etiketler