Rektör Alma, Dünyaca Prestijli "Mustafa Prize" Ödül Törenine Katıldı

İran Mustafa Bilim ve Teknoloji Vakfı tarafından verilen ve “Müslüman coğrafyasının Nobeli” olarak tanımlanan "Mustafa Prize 2023 ödül töreni” gerçekleşti.

Törene davetli olarak Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, TÜBA Üyesi Prof. Dr. İlhami Gülçin ve Türkiye’de geliştirdiği optik sistemler ile ödüle layık görülen Prof. Dr. Murat Uysal katıldı.

2015’ten bu yana iki senede bir verilen ödüller; insan hayatını iyileştiren, bilim dünyasında somut ve ileri seviyede buluşlara vesile olan ya da yeni bilimsel yöntemler sunan çalışmalara sahip araştırmacılara takdim ediliyor.

Prof. Dr. Uysal, “Bilgi ve Haberleşme Bilimleri ve Teknolojileri” alanındaki optik kablosuz haberleşme teknolojileri konulu çalışmalarıyla ödüle layık görüldü.

İslam İş Birliği Teşkilatı’na (OIC) üye ülkelerden üst düzey araştırmacıların ve akademisyenlerin dört kategoride aday gösterilebildiği Mustafa Ödülü; geçtiğimiz yıllarda Prof. Dr. Sami Erol Gelenbe, Prof. Dr. Uğur Şahin, Prof. Dr. Ümran İnan ve Prof. Dr. Cumrun Vafa gibi değerli akademisyenlere takdim edilmişti.

Basın Yayın 3 Ekim 2023

Üniversitemizin Yeni Web Sitesi Yayında!