Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!

Rektör Alma, İran’da "37. Bölgesel İslam Birliği Konferansı"na Katıldı

İran’da Rusya, Türkiye, Suriye, Gürcistan ve Irak gibi ülkelerden 100'den fazla bilim insanı, din adamı, yönetici, STK temsilcileri ve kanaat önderlerinin katılımıyla "37. Bölgesel İslam Birliği Konferansı" düzenlendi.

Rektör Alma, İran’da "37. Bölgesel İslam Birliği Konferansı"na Katıldı

Urumiye Vahdet Salonu'nda gerçekleşen programa Üniversitemizden Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Demirtaş, Sağlık Bilimleri Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ramazan Erenler, ANLAŞ-MER Müdürü Doç. Dr. Sait Yıldırım ve Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Emel Sünter Katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma konferansta yaptığı konuşmada, birlik anlayışıyla ortaklıklar üzerinden hareket edildiği takdirde İslam dünyasının çok daha güçlü olacağına vurgu yaptı.

Konuşmasında Iğdır'ın sosyolojik yapısı ve konumuna da değinen Rektör Alma, "Ülkemizin en uç bölgesinde farklı kültür ve inanışların yaşandığı bu ilimiz tam da toplantı başlığımıza uygun olan birlik ve beraberlik timsalinin yaşayan bir örneğini temsil etmektedir. Şehrimizin konumu ve sosyolojik yapısı İslam dünyasının birlik ve beraberliğine örnektir.  Bizlerde Iğdır Üniversitesi olarak yaşayan bu hoşgörü timsali şehrimiz Iğdır için elimizden geldiğince çalışmaya devam etmekteyiz. Üniversite faaliyetlerimizde Iğdır’ın sadece ülkemiz açısından değil bölgemizde sınır olduğumuz/olmadığımız pek çok ülke ile irtibat kurarak bilimsel temelli çalışmalarımızda ileriye dönük adımlar atmaya devam etmekteyiz. Başta üniversitemizde bulunan İlahiyat fakültesi ile İslam birliğinin bölgesel düzeyde nasıl geliştirileceği üzerine zaman zaman çalıştay ve sempozyumlar gerçekleştirmekteyiz. Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültemizin önderliğinde Türkiye’deki İslam felsefecileri ile 2019 yılında gerçekleştirdiğimiz özel bir çalıştayda İran ile temas kurarak akademisyenlerimizi Tebriz ili ve Tebriz üniversitesi ile buluşturduk. Bu toplantıda Türkiye’nin pekçok üniversitesinden akademisyenimiz için İran ile arada bir köprü oluşturmaya vesile olduk. Bu gibi nice çalışmalarımıza imkan vermeye devam ediyoruz." diye konuştu. 

İran’da düzenlenen 37. Bölgesel İslam Birliği Konferansı’nın çok anlamlı bir organizasyon olduğuna işaret eden Rektör Alma, bu tür organizasyonların çok daha sık ve farklı bileşenlerle yapılması gerektiğini anımsattı.

Genel olarak İslam dünyasındaki birlik anlayışının ele alındığı program, konuşmaların ardından toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Programda Rektör Alma ve beraberindeki heyet, Urumiye Valisi Muhammed Sadık Mutemidyan ile de görüşme gerçekleştirdi. 


Basın Yayın 10 Ağustos 2023
Bu gönderiyi paylaş
Etiketler

Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!
Üniversitemizin Erasmus Ağına 5 Ülke Daha Katıldı!
Türkiye Ulusal Ajansı, Erasmus KA171 Projesi kapsamında Üniversitemize 29 bin 315 Euro hibe sağladı. Ayrıca Üniversitemizin Rusya, Bosna Hersek, Bangladeş, Kamerun ve Ürdün ile öğrenci ve öğretim elemanı hareketliliği gerçekleştirilebilmesinin önü açıldı.