Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!

Rektör Alma, Nevşehir’deki Doğal Yer  Altı Soğuk Hava Depolarını İnceledi

Rektör Alma, Nevşehir’deki Doğal Yer altı Soğuk Hava Depolarını İnceledi

Üniversitemiz iş birliğiyle düzenlenen "2. Uluslararası Pomza ve Perlit Sempozyumu"na katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Nevşehir’e giden Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, burada yer altı narenciye ve sebze soğuk hava depolarını da inceledi.

Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Demirtaş ile Sağlık Bilimleri Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ramazan Erenler’in de eşlik ettiği ziyarette, tüf yapıya sahip alanların oyulmasıyla oluşturulan doğal soğuk hava depolarının işleyişi hakkında bilgi edinildi.

Hiçbir cihaz ya da enerjiye gerek duymadan hizmet veren bu tür doğal depoların üreticiler ve tedarikçilere önemli kolaylıklar sağladığını ifade eden Rektör Alma, "Doğu’nun Çukurovası" olarak nitelendirilen Iğdır’da da bu tür depoların olması gerektiğine dikkat çekti.

Rektör Alma, “Doğal soğuk hava depoları, ürünlerin değerinin korunması ve pazar ömrünün artırılması noktasında üreticilerin ekonomik açıdan elini önemli ölçüde rahatlatıyor. Bilindiği üzere Iğdır, başta kayısı olmak üzere pek çok meyve ve sebzenin yetiştirildiği ve ihraç edildiği bir şehir. Iğdır’da bu tür soğuk hava depolarının olması hiç şüphesiz üreticilerimize önemli kolaylıklar sağlayacak. Yetiştirilen ürünler daha az maliyetle taze bir şekilde uzun süre saklanabilecek ve üreticilerimiz ürünlerini daha uzun süre pazarlarda değerlendirilebilecek.” dedi.

Rektör Alma, "Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler" alanında ihtisaslaşan ve bölgesel kalkınmada öncü rol oynayan Iğdır Üniversitesi olarak bu noktada da üreticilere katkı sunmak adına gerekli adımları atacaklarını ifade etti.

Basın Yayın 12 Eylül 2023
Bu gönderiyi paylaş
Etiketler

Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!
Özel Akasya Bakım Merkezi Kurucu Müdürü Murat Birlik’ten Rektör Alma’ya Ziyaret
Karakoyunlu Özel Akasya Bakım Merkezi Kurucu Müdürü Murat Birlik, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’yı ziyaret etti.