Rektör Alma, TÜBA 60. Genel Kurulu’na Katıldı

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) 60. Genel Kurulu 2 Aralık 2023 tarihinde Ankara’da gerçekleşti.

Rektör Alma, TÜBA 60. Genel Kurulu’na Katıldı

Genel kurula TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, TÜBA Asli Üyesi Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Azerbaycan Millî İlimler Akademisi Başkanı İsa Habibbeyli, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, Akademi başkanları, TÜBA üyeleri ve kurum başkanları katıldı.

Toplantı kapsamında ilk olarak 91 Akademi üyesinin katılımıyla gerçekleşen oylama sonucunda Akademi Konseyi'nde görev süresi dolan üyeler tekrar seçildi.

Ardından bir konuşma yapan TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Türkiye'nin 2023'te asrın felaketi olarak nitelendirilen depremler yaşadığını hatırlattı.

Deprem sonrası ortaya ağır bir tablo çıktığını belirten Şeker, "Depremde giden canlarda bizlerin de sorumluluğu var diye düşünmek durumundayız. Depremin maliyeti, belirgin daralmalar ve kısıtlamalar getirecek. Bundan bilim insanları da etkilenecek. Bu rasyonaliteyi görerek hareket etmemiz ve ayağımızı yorganımıza göre uzatmamız gerekiyor. Daha fazla çalışmamız gerekiyor. Bu maliyeti el birliğiyle kapatabileceğimizi bilmemiz gerekiyor." dedi.

Protokol konuşmalarının ardından TÜBA Genç Akademi Üyesi Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eliza Gheorghe "Market of Doom/Kıyamet Pazarı" başlıklı kitabı kapsamında “Market of Doom: Proliferation and the Logic of Nuclear Trade” adlı genel kurul konferansını verdi.

Genel Kurul, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in genel kurul sunumu, görüşler ve temennilerin iletilmesinin ardından sona erdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 4 Aralık 2023

Üniversite Rektörlerinden Gazze İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sufyan TAYEH’in Şehit Edilmesiyle İlgili Kınama Mesajı