Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!

Rektör Alma, "Ulaşım ve Trafik Sorunlarının Çözümü Çalıştayı”na Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, “Iğdır’ın Geleceğine Yönelik Ulaşım ve Trafik Sorunlarının Çözüm Çalıştayı”na katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, “Iğdır’ın Geleceğine Yönelik Ulaşım ve Trafik Sorunlarının Çözüm Çalıştayı”na katıldı.

Iğdır’da ulaşım ve trafiğe İlişkin sorunların çözümü için Iğdır Valiliği koordinesinde, Iğdır Belediyesi tarafından Iğdır Ulaşım ve Trafik Ana Planı ve Toplu Ulaşım Ana Planı çalışmaları başlatıldı.


Çalışma ile Iğdır’da yaşanan trafik karmaşasının çözümüne yönelik olarak yol ve kavşak düzenleme çalışmalarının yapılarak uygulamaya geçirilmesi, akıllı sistem ve akıllı şehir çalışmalarının yapılması planlanıyor.

Ayrıca toplu taşıma sisteminin iyileştirilerek akıllı kartla ödeme sistemine geçilmesi, araç içi kamera sistemlerin kurulması, toplu taşıma sistemin kurumsal yapısının iyileştirilmesi, toplu taşıma esnafının gelirlerinin artması ve giderlerinin azaltılması, toplu taşıma araçlarının gerekli teşvik ve destek sistemleri ile yenilenmesinin sağlanması ve vatandaşa çok daha iyi bir hizmet verilmesi hedefleniyor.


Çalışma sonunda müşteri ve esnafın memnuniyetinin en yüksek düzeyde sağlanacağı bir Iğdır Toplu Ulaşım Sistemi (ITUS) kurulacak olup, ayrıca ticari taksilerin hizmet kalitesi ve esnaflarının işinin kolaylaştırılmasına yönelik öneriler de geliştirilecek.  

Kültür Merkezi’nde düzenlenen Çalıştaya; Iğdır Valisi Ercan Turan, Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, İstanbul Ticaret Üniversitesi Ulaştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, siyasi parti temsilcileri, minibüs ve servis taşımacıları, taksi şoförleri, ilgili kooperatif ve sivil toplum kuruluşları katıldı.


Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 26 Şubat 2024
Bu gönderiyi paylaş
Etiketler

Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!
Endonezya Türkiye Büyükelçisi Achmad Rizal Purnama'nın Katılımıyla Endonezyalı Öğrenciler İçin Etkinlik Düzenlendi
Endonezya Türkiye Büyükelçisi Achmad Rizal Purnama’nın ziyareti kapsamında ilimizde eğitim-öğretim hayatını sürdüren Endonezyalı öğrenciler için bir etkinlik düzenlendi.