Rektör Alma, Üniversite-Sanayi İş Birliği Doğrultusunda Ziyaretlerini Sürdürüyor

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, üniversite-sanayi iş birliği doğrultusunda Saydam Tuz Fabrikası, Avelice Makina San. Ve Tic. A.Ş. ve Dmd Diamond Kapak Şirketini ziyaret etti.

Üniversite-sanayi iş birliğine önem veren ve çalışmalarını aralıksız sürdüren Rektör Alma, Iğdır sanayicilerine ziyaretlerini sürdürüyor

Bu kapsamda Saydam Tuz Fabrikası, Avelice Makina San. Ve Tic. A.Ş. ve Dmd Diamond Kapak Şirketine ziyaret gerçekleştiren Rektör Alma, şirketler ile Üniversitemiz arasında yapılacak ortak projeler ve ARGE çalışmaları üzerine görüşmeler gerçekleştirdi.

Üniversite ile sanayi arasındaki iş birliği olanaklarını değerlendiren Rektör Alma, bu tür ortaklıkların hem öğrencilerin hem de iş dünyasının faydasına nasıl olabileceği konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Rektör Alma ayrıca işletmelerin üretim süreçlerini yerinde inceledi yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ziyaretlerin sonunda bir açıklama yapan Rektör Alma, "Üniversite olarak sanayi ile iş birliği içerisinde olmak, öğrencilerimizin pratik tecrübeler kazanmalarını sağlamanın yanı sıra, iş dünyasının da ihtiyaçlarına uygun çözümler üretebilmemiz için son derece önemlidir. Bu ziyaretler, iş birliğimizi daha da güçlendirmek adına atılmış önemli bir adımdır." dedi.

Rektör Alma’ya ziyaretlerinde Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) Müdürü Öğr. Gör Hakan Güngör eşlik etti.

Ziyaretler, başarı dilekleri ve hatıra fotoğrafı çekimleriyle sona erdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 8 Aralık 2023

Ulaştırma Hizmetleri Bölümü Kabin Hizmetleri Programı Öğrencilerinden Uygulamalı Ders
Üniversitemizin Ulaştırma Hizmetleri Bölümü Kabin Hizmetleri Programı öğrencilerimiz, “Kabinde Servis Usulleri” dersi kapsamında mesleki eğitime yönelik uygulamalı bir ders gerçekleştirdi.