Rektör Alma, Üniversitemizin İhtisaslaşma Kapsamında Hazırladığı Kitabı YÖK Başkanı Özvar'a Takdim Etti

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, "Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler" Alanında ihtisaslaşan Üniversitemizin akademisyenleri tarafından hazırlanan kitabı Yükseköğretim Kurulu (YÖK)  Başkanı Erol Özvar'a takdim etti.

Bitlis Eren Üniversitesi ev sahipliğinde YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ile 25 üniversite rektörünün katıldığı "Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversiteler Toplantısı" düzenlendi.

Toplantıda "Katma Değeri Yüksek Tarımsa Ürünler" alanında ihtisaslaşan Üniversitemizi temsilen Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sefa Altıkat da yer aldı.

Burada YÖK Başkanı Özvar ile bir görüşme gerçekleştiren Rektör Alma, Özvar'a Üniversitemiz akademisyenlerince hazırlanan "Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler" adlı kitabı hediye etti.

Üniversitemizin bölgenin tarımsal kalkınmasına katkı sunma hedefiyle yoğun çalışmalar yürüttüğünü anımsatan Rektör Alma, kitabın da bu kapsamda hazırlanan önemli bir kaynak olduğuna dikkat çekti.

60'a yakın çalışmanın yer aldığı kitabın, bölgede yetişen bitkilerin katma değeri yüksek ürünlere dönüştürmesi sürecine ışık tuttuğunu dile getiren Rektör Alma, akademi-çiftçi-sanayi işbirliğinde Üniversitemizin çalışmaların aralıksız süreceğini de sözlerine ekledi.

YÖK Başkanı Özvar da Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Prof. Dr. Sabit Erşahin ve Prof. Dr. İbrahim Demirtaş editörlüğünde hazırlanan kitabın bilim camiasına hayırlı olması temenni ederek bölüm yazarlarını ve kitabın hazırlanmasında emeği geçenleri tebrik etti.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 10 Mayıs 2024

Rektör Alma, "Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversiteler Toplantısı"na Katıldı
Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Yükseköretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol'un teşrifleriyle Bitlis Eren Üniversitesi'nde düzenlenen 'Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversiteler Toplantısı'na katıldı.