Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!

Rektör Alma’dan Hayvan Hastanesine Ziyaret

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Doku Takip Cihazı ve Mikrotom Cihazını incelemek amacıyla Hayvan Hastanesi'ne bir ziyaret gerçekleştirdi.

Rektör Alma’dan Hayvan Hastanesine Ziyaret

Patolojik incelemeler için Hayvan Hastanesi'ne kazandırılan cihazlar ile ilgili incelemelerde bulunan Rektör Alma’ya, hastanede görevli veteriner hekimler tarafından cihazların çalışma prensibi ve kullanım alanları hakkında bilgiler verildi.

Ziyaret kapsamında ayrıca Hayvan Hastanesi’nin mevcut durumu, iyileştirmeler ve yapılması planlananlar projeler hakkında istişarelerde bulunuldu.

Ziyaret yapılan görüşmelerin ardından sona erdi.

Üniversitemiz Patolojik Testlere Başladı

Üniversitemiz, vücutta meydana gelen hastalıkların teşhis ve izlenmesinde kullanılan Patolojik testlere başladı.

Görevli personellerimiz tarafından verilen bilgide bu testlerin vücutta bulunan dokuların veya hücrelerin incelenmesini ve hastalıklı durumları belirleme noktasında önemli bir işlevi olduğu vurgulandı.

Ayrıca Patolojik testlerin hastalıkların nedenini, yayılma düzeyini ve tedaviye olan yanıtı belirlemeye yardımcı olduğu da ifade edildi.


Basın Yayın 27 Temmuz 2023
Bu gönderiyi paylaş
Etiketler

Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!
Tarihi Tuzluca Tuz Mağarası'nda Kullanılan Vagon Karaağaç Kampüsü’nde Sergilenmeye Başlandı
1920-1930 yılları arasında Zonguldak ilinden gelen ve uzun yıllar Iğdır’ın Tuzluca ilçesindeki Tuz Mağarası’na hizmet veren vagon, Üniversitemizde sergilenmeye başlandı.