Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!

Rektör Yardımcımız Erşahin, “Uluslararası Bal Şurası ve Fuarı”na Katıldı

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sabit Erşahin, Bingöl Üniversitesi ev sahipliğinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz'ın da katılımı ile düzenlenen "Uluslararası Bal Şurası ve Fuarı"nın açılış törenine katıldı.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sabit Erşahin, Bingöl Üniversitesi ev sahipliğinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz'ın da katılımı ile düzenlenen "Uluslararası Bal Şurası ve Fuarı"nın açılış törenine katıldı.

Türkiye’de ilk kez yapılan ve 3 gün süren "Uluslararası Bal Şurası ve Fuarı" açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.


Açış ve selamlama konuşmasını yapan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Türkiye’de ilk kez Bingöl’de düzenlenen Bal Şurasına, 11 ülke ve Türkiye’nin farklı bölgelerinden katılım sağlandığını söyledi.

Bingöl Balına Türkiye’de coğrafi işaret aldıklarını belirten Rektör Çapak, Avrupa Birliğinden de coğrafi işaret alınması için başvuruda bulunulduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz ise, "Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması" alanında pilot üniversite olan Bingöl Üniversitesinin bugün artık Uluslararası Bal Şurası ve Fuarı düzenleyen bir üniversite olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti:


“Bingöl Balı’nın kalitesini ve güvenilirliğini, yerel ekonomiye katkısını ulusal ve uluslararası anlamda tanınırlığını daha da arttırmayı hedefliyoruz. Arıcılık işletmesi, polen, arı sütü ve bal mumu üretimi, sertifikalı ana arı yetiştiriciliği ve arı zehri üretimine yönelik yoğunlaşmak gerektiği ortaya konmaktadır. Bal Şurası'nın ülkemizin bal üretimini artırmak, arı popülasyonlarını korumak, bal ve diğer arı ürünlerinin sürdürülebilir üretimini ve pazarlamasını destekleyecek kapsamlı bir stratejik yol haritası oluşturmak için bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Bal şurasında bal ürünlerinde verimlilikten ihracata, markalaşmadan yerli türlerin korunmasına kadar geniş bir alanda ortaya konacak politika önerilerini yakından takip edeceğiz ve çıktılarını hep birlikte inceleyeceğiz. Uluslararası anlamda tecrübe paylaşımının da çok kıymetli olduğunu vurgulamak istiyorum. Şura ve fuar çıktılarının sürdürülebilir arıcılık faaliyetleri ve bölgesel kalkınma açısından yol gösterici olacağına inanıyorum. Bingöl Uluslararası Bal Şurası ve Fuarının organizasyonunda emeği geçen Bingöl Üniversitemiz başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla, sponsorlara, paydaşlara teşekkür ediyorum.”

Cumhurbaşkanı Yardımız Dr. Cevdet Yılmaz, konuşmasının akabinde 6. Geleneksel Bingöl Bal yarışmasında dereceye giren arıcılara ve 5’inci Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali’nde dereceye giren filmlere ödüllerini verdi.


Uluslararası Bal Şurası ve Fuarı’nın açılış konuşmalarının ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, AK Parti Bingöl Milletvekilleri Feyzi Berdibek ve Zeki Korkutata ile protokol üyeleri, bal fuarının açılış kurdelesini keserek fuar alanında bulunan stantları ziyaret ettiler.



Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 22 Kasım 2023
Bu gönderiyi paylaş
Etiketler

Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!
Iğdır Üniversitesini Geliştirme Vakfı, Vali Turan'ı Ziyaret Etti
Iğdır Üniversitesini Geliştirme Vakfı Başkanı Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma,   Iğdır Valisi Ercan Turan'a onursal başkanlık belgesi takdim etti.