Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!

Rektörümüz “Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversiteler Olağan Toplantısı”na Katıldı

Rektörümüz “Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversiteler Olağan Toplantısı”na Katıldı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın katılımıyla, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ev sahipliğinde “Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversiteler Olağan Toplantısı” gerçekleştirildi.

Programa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Rektör Baş Danışmanı Prof. Dr. İbrahim Demirtaş, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Erenler katıldı.

Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen program kapsamında ilk olarak Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin çayla ilgili bilimsel çalışmaların tanıtıldığı fuar gezildi.

İncelemelerin ardından programın açılış konuşmalarını; Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan ve Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar gerçekleştirdi.

“Bölgesel Gelişmeyi Önemsiyoruz”

YÖK olarak 11. Kalkınma Planı'nda yer alan "Yükseköğretimde çeşitliliğinin artırılması" hedefi doğrultusunda, yükseköğretimin tüm süreçlerinde çeşitlilik, farklılaşma ve bölgesel gelişme odaklı bir planlama anlayışını ve yaklaşımını önemsediklerini belirten Özvar, şöyle devam etti:

"Yapısal değişim niteliğindeki en önemli girişimlerimizden birisi olan üniversitelerimizin misyon farklılaşması odaklı ihtisaslaşmasına yönelik çalışmalarımızı da bu kapsamda değerlendiriyor ve bu alandaki faaliyetlerimizi üniversitelerimiz ve tüm paydaşlarımızla bundan sonra da güçlendirerek devam ettirmeyi düşünüyoruz. Hâlihazırda başkanlığımız tarafından 22 üniversitemizin katılımıyla yürütülmekte olan Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı kapsamında üniversitelerin eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme gibi birincil faaliyetlerinin yanı sıra bulunduğu ilin ve bölgenin doğal, ekonomik, ticari, sanayi ve sosyal potansiyelinin etkin olarak kullanılması, yerel ekonomik hayatın geliştirilmesine katkı sağlanması, bölgenin ihtiyaç duyduğu insan kaynağının yetiştirilmesi amaçlanmaktadır."

Üniversitelerin birbirine benzemeye çalışması ve aynı misyona sahip olmalarının yükseköğretimde gelişmeyi ve ilerlemeyi engelleyen bir durum olduğunu ifade eden Prof. Dr. Özvar, "Halihazırda belirli uzmanlık alanlarında misyon yüklenmiş 77 üniversitemiz bulunmaktadır. Bunlar arasında 23 araştırma üniversitemiz, 22 bölgesel kalkınma üniversitemiz, 2 uygulamalı bilimler üniversitemiz, 3 sağlık bilimleri üniversitemiz, 2 güzel sanatlar üniversitemiz ve son olarak da geçtiğimiz günlerde ilan ettiğimiz 25 öncelikli alanda ihtisaslaşan üniversitemiz yer almaktadır." şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Özvar son olarak Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı'nın etkin ve verimli şekilde yürütülmesi ve hedeflenen bölgesel çıktılara ulaşılabilmesi için her kesimin büyük çaba harcadığına dikkati dikkat çekti ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Programın öğleden sonraki bölümünde “Program Genelinde Genel Değerlendirmeler Toplantısı” yapıldı. Toplantıda, üniversitelerin 2022 - 2023 yılları performans göstergeleri ve programa dâhil oldukları yıldan günümüze gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında genel bir değerlendirme yapıldı.

Program son olarak “Rize Çay Çarşısı ve Ulusal Çay Gen Havuzu” ziyaretleriyle sona erdi.

Basın Yayın 12 Temmuz 2023
Bu gönderiyi paylaş
Etiketler

Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!
İngiltere ve Rusya’dan Üniversitemize Akademik Ziyaret