Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, İstanbul Teknik Üniversitesini Ziyaret Etti

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, akademik ve bilimsel alanda iş birliğini artırmak amacıyla İstanbul Teknik Üniversitesine ziyarette bulundu.

Ziyaret kapsamında İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu ile bir araya gelen Rektör Alma, iki üniversite arasında potansiyel iş birliği alanları hakkında görüşme gerçekleştirdi.

Toplantıda; ortak araştırma projeleri, bilimsel etkinlikler, lisansüstü öğrenci değişim programları ve akademik personel mübadelesi gibi konuların yanı sıra alanlarındaki güncel gelişmeleri değerlendirmek üzere iş birliği komiteleri kurulması üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

İki isim arasında ayrıca öğrencilerin ve akademisyenlerin faydalanabileceği bilimsel etkileşim ve kaynak paylaşımını teşvik etmeyi amaçlayan ortak projeleri destekleme konusu da masaya yatırıldı.

“İTÜ, Ülkemizin Önde Gelen Bilim ve Teknoloji Merkezlerinden Birisi”

Ziyaretin ardından bir açıklamada yapan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, görüşmenin içeriği hakkında bilgiler paylaştı.

Rektör Alma yaptığı açıklamada, "İstanbul Teknik Üniversitesi, ülkemizin önde gelen bilim ve teknoloji merkezlerinden biridir. Bu ziyaret, akademik ilişkilerimizi daha da derinleştirmek ve öğrenci, akademisyenlerimiz arasındaki etkileşimi artırmak adına önemli bir adım. Ortak projelerle bilimsel bir sinerji oluşturarak ülkemizin uluslararası arenada daha güçlü bir konuma gelmesine katkı sağlayacağımıza inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 23 Ocak 2024

Serhat Teknopark’ta 7 Yeni Yazılım ve Teknoloji Firması Faaliyete Geçiyor!
''Bölgesel Ar-Ge Ekosistemi'' oluşturma hedefiyle çalışmalarını aralıksız sürdüren Serhat Teknopark bünyesinde, 7 yeni yazılım ve teknoloji firması faaliyete geçiyor.