Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erenler, "TÜBİTAK Bilim Söyleşileri"ne Katıldı

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Erenler, TÜBİTAK’ın bilim insanları ile öğrenci ve öğretmenleri bir araya getirerek toplumda bilim iletişimini artırmayı hedeflediği “TÜBİTAK Bilim Söyleşileri”ne katıldı.

Bu kapsamda Rize-Çayeli Yamantürk Ortaokulu ve Fen Lisesi öğrenci ve öğretmenleriyle bir araya gelen Erenler, “Kimyasal Tepkimelerin Hayatımızdaki Yeri” başlıklı bir konferans düzenledi.

Konferansta kimyanın hayatımız ile teması çok yüksek olan bir bilim dalı olduğunu ifade eden Erenler, “Bir insanın, sabah uykudan uyanıp musluktan akan suyla elini yüzünü yıkamasından başlayarak, akşam, hipofiz bezi salgısıyla uykuya dalıncaya kadar bir gününün, bütün etkinlikleri içinde kimyanın doğrudan veya dolaylı katkıları vardır.” dedi.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği program, soru cevap bölümünün ardından hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 5 Aralık 2023

Antrenörlük Öğrencilerimizden 2 Bin 630 Rakımlı Pamuk Dağı’na Zirve Tırmanışı!
Spor Bilimleri Fakültemizde Antrenörlük eğitimi alan öğrencilerimiz, 2 bin 630 rakımlı Pamuk Dağı zirvesine tırmanarak bayrak açtılar.