Susuz Meslek Yüksekokulu Öğrencileri Mock-up Sınıfımızda Eğitim Aldı

Kafkas Üniversitesi Susuz Meslek Yüksekokulu Ulaştırma Hizmetleri Bölümü Kabin Hizmetleri Programı öğrencileri, Üniversitemizde bulunan Uçak Kabin Simülasyon (Mock- Up) sınıfını ziyaret ettiler.

Susuz Meslek Yüksekokulu Öğrencileri Mock-up Sınıfımızda Eğitim Aldı

Iğdır Üniversitesi Iğdır Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri bünyesinde bulunan Uçak Kabin Simülasyon (Mock-Up) Sınıfı, bölgemizde yer alan diğer üniversiteler tarafından dikkatleri çekmeye devam ediyor.

Son olarak Kafkas Üniversitesi Susuz Meslek Yüksekokulu Ulaştırma Hizmetleri Bölümü Kabin Hizmetleri Programı danışmanı Doç. Dr. Tuncer Yılmaz ve Öğr. Gör. Cesur Erdoğan ile öğrenciler tarafından Mock-Up sınıfımıza teknik gezi yapıldı.

“Teknik Gezileri Çok Kıymetli Buluyorum”

Gezi kapsamında öğrenciler ilk olarak Öğr. Gör. Nilgün Çayalan’dan bilgi alan öğrenciler, sınıfın olanaklarını yerinde gözlemleme fırsatı buldular.

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri programından mezun olacak öğrencilerin kabin memuru olabilmeleri için gerekli olan donanım ve yeterlilikler hakkında bilgi veren Öğr. Gör. Çayalan, “Bu tür teknik gezileri çok kıymetli buluyorum. Kamu ve özel kurum ve kuruluşlarla ikili ilişkilerimiz her zaman devam edecek. Kafkas Üniversitesi öğrencileri ile keyifli bir uygulama dersi yaptık. Havacılık ve meslekle ilgili püf noktaları her zaman olduğu gibi bugün de altını çizerek dile getirdim. Ziyaret kapsamında öğrencilere eşlik eden hocalarımıza da teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Iğdır Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı öğretim elemanları ve öğrencilerin kendilerine gösterdiği misafirperverlikten dolayı teşekkürlerini sunan Doç. Dr. Tuncer Yılmaz ve Öğr. Gör. Cesur Erdoğan ise yapılan teknik ve inceleme gezisini öğrencileri adına çok faydalı olduğunu dile getirdiler.

Acil durumlarda uyulması gereken talimatları içeren demo gösterisinin de yapıldığı teknik gezide, kabin memuru kıyafeti giyen öğrenciler anons yaptı ve kendi hazırladığı ikramlıkları Mock-up sınıfında servis etti.

Gezi, soru-cevap bölümünün ardından öğrenciler tarafından yapılan enstrüman dinletisi ve günün anısına fotoğraf çekilmesinin ardından sona erdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 4 Haziran 2024

Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Ateş, GZT YouTube Kanalında MOSSAD'ın Çalışma Yöntemlerini Anlattı
Üniversitemiz Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Ateş, GZT YouTube kanalına konuk olarak Özel İçerik Editörü Sinan Bakioğlu'nun sorularını yanıtladı.