Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!

Tahran’da Düzenlenen “4. Uluslararası Hevra-ı İnsiyye Kadın ve Aile Konferansı”na Üniversitemizden Katılım

İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen “4. Uluslararası Hafza-ı İnsiyye Kadın ve Aile Konferansı”na Üniversitemizden akademisyenler de konuşmacı olarak katıldı.

İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen “4. Uluslararası Hevra-ı İnsiyye Kadın ve Aile Konferansı”na Üniversitemizden akademisyenler de konuşmacı olarak katıldı.

İran’ın başkenti Tahran’da “4. Uluslararası Hevra-ı İnsiyye Kadın ve Aile Konferansı” düzenlendi.

Tahran Kevser İslami İlimler Enstitüsü’nün organize ettiği konferansa Üniversitemiz Caferilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (CAMER) ile Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAÇUM) aracılığıyla akademisyenlerimiz de konuşmacı olarak katıldı.

Öğr. Gör. Dr. Esma Başaran, Öğr. Gör. Nuray Bayat Usta ve Öğr. Gör. Senem Önder Özbakır’ın bildiriler sunduğu konferansta ayrıca Üniversitemizden Dr. Öğr. Üyesi Figen Balamir, Öğr. Gör. Elif Kırkkeseli ve Öğr. Gör. Melahat Teleri de yer aldı.

Akademik gezi kapsamında Tahran Uluslararası El- Zehra Üniversitesi’ne bir ziyaret de gerçekleştirildi.

Dr.Zehra Haşimi  rehberliğinde üniversite çalışmaları hakkında bilgi alındı ve karşılıklı bilimsel işbirliği planlaması yapıldı.

Tebriz’de Doğu Azerbaycan Valiliği Kadın ve Aile İşleri Genel Müdürü Dr. Zehra Kohi ve Genel Müdür Yardımcısı Leyla Benam tarafından karşılanan Üniversitemiz heyeti, Tebriz’in farklı meslekten kadınların yer aldığı çoğunluğu akademisyenlerden oluşan Kadın Komisyon toplantısına onur konuğu olarak katıldı.

Yapılan ziyaret sonrasında Tebriz’de bulunan üniversiteler ile kadın çalışmaları ve sanat alanındaki ortak çalışmalar konusunda mutabakat sağlandı.

Akademisyenlerimiz, konferansa katılımın sağlanmasında emeği geçen Türkiye Ehlibeyt Alimleri Derneği Genel Başkanı Kadir Akaras’a da teşekkürlerini ilettiler.


Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 21 Mayıs 2024
Bu gönderiyi paylaş
Etiketler

Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!
Iğdır Üniversitesi, Türk Devletleri Teşkilatı Türk Üniversiteler Birliği Üyesi Oldu!
Iğdır Üniversitesi, Türk Devletleri Teşkilatı bünyesinde yer alan Türk Üniversiteler Birliği (TÜRKÜNİB) üyesi oldu.