TRT Radyo Erzurum'da Üniversitemizde Yapılan Aşık Veysel  Türkülü Tiyatro Oyunu Konuşuldu

Üniversitemiz akademisyenlerinden Dr. Yiğit Kocabıyık, TRT Radyo Erzurum'un konuğu oldu. Karabıyık burada yaptığı konuşmada, Üniversitemizde geçtiğimiz gün sergilenen "Aşık Veysel Türkülü Tiyatro Oyunu" hakkında dinleyicilere bilgi verdi.

TRT Radyo Erzurum'un "Hayatın İçinden" programının Kültür Sanat köşesinde, Aşık Veysel Yılı etkinlikleri ele alındı.

Program kapsamında Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Müzikoloji Bölümü tarafından düzenlenen Aşık Veysel yılı etkinlikleri kapsamında sahnelenen biyografik türkülü tiyatro oyun da konuşuldu.

Programın konuğu oyunu sahneye uyarlayan ve yöneten Dr. Yiğit Kocabıyık, Aşık Veysel'in yaşamından ilham alınarak hazırlanan tiyatro oyununa nasıl çalışıldığı, projenin amaçlarının ne olduğu ve seyircinin yoğun katılımı hakkında paylaşımda bulundu.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 6 Ocak 2024

Ziraat Fakültesi Öğrencilerine Uygulamalı Teknik Gezi Düzenlendi
Ziraat Fakültesi Gıda Bilimi ve Teknolojisi lisans dersini alan öğrencilerimiz için Iğdır’ın Melekli Beldesi’nde bulunan AYTEPE Gıda Süt ve Süt Ürünleri Üretim İşletmesi’ne ders uygulama teknik gezisi yapıldı.