TÜBİTAK Desteği Almaya Hak Kazanan Öğrencilerimiz ve Danışmanları İçin Tören Düzenlendi

“TÜBİTAK 2209 A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2023 Yılı 2.Dönem çağrısı kapsamında proje desteği almaya hak kazanan öğrencilerimiz ve danışmanları için belge takdim töreni düzenlendi.

Mediko-Sosyal Binası 8 Eylül Şehitleri Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Sabit Erşahin, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Selahattin Çelebi, akademisyenlerimiz ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Rektör Vekili Erşahin, proje desteği almaya hak kazanan öğrencileri ve danışmanlarını tebrik ederek proje sayısının her geçen dönem giderek artmasını temenni etti.

TÜBİTAK’tan proje desteği alma noktasında Üniversitemizin bölge üniversiteler arasında önemli bir noktada olduğunu anımsatan Erşahin, hedeflerinin bir sonraki çağrı döneminde daha fazla projeyle başvurmak olduğunu belirtti.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Selahattin Çelebi ise proje kültürünün Üniversitemizde yaygınlaşmasında emeği geçen Koordinatör Doç. Dr. Aliihsan Şekertekin ve Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Belkıs Muca Yiğit nezdinde tüm Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi çalışanlarına teşekkürlerini iletti.

Projelerin akademik yaşamda önemli bir yer tuttuğunu anımsatan Çelebi, Üniversitemizin TÜBİTAK dışındaki kurumların proje desteklerinden de faydalanmak üzere çalışmalarını yoğunlaştırdığını kaydetti.

Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Şekertekin ise proje kültürünü öğrenciler arasında yaygınlaştırmak adına Proje Araştırma Geliştirme ve Üretim Topluluğu üyesi öğrencilerle birlikte çalıştıklarını belirterek proje hazırlama sürecinde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Program, proje ekiplerine belgelerinin takdimi ve hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 29 Mart 2024

Üniversitemizin İhtisas Ürünleri TRT Erzurum Radyosu'nda Konuşuldu
“Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler” alanında ihtisaslaşan Üniversitemizde üretilen kozmetik, sağlık, gıda ve temizlik ürünleri TRT Erzurum Radyosu’nda ‘Bölge Gündemi’ programında konuşuldu.