TÜBİTAK MAM ve TÜBİTAK Marmara Teknokent ile İş Birliği Yolunda Önemli Adım!

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, TÜBİTAK Gebze yerleşkesi içerisindeki TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) ve TÜBİTAK Marmara Teknokent’i ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Araştırma Merkezi ve Teknokent yetkilileriyle bir araya gelen Rektör Alma, kurumlar arası iş birliği kapsamında geliştirilebilecek paydaşlıklar üzerine istişarelerde bulundu.

Görüşmeler neticesinde Üniversitemiz bünyesinde faaliyetlerini yürüten Serhat Teknopark ile ilgili kuruluşlar arasında ortak projeler ve faaliyetler yürütülmesi, serbest alan kullanımı, Serhat Teknokent’te ücretsiz kuluçka merkezi olanağı ve BİGG iş birlikleri geliştirilmesi noktasında fikir birliğine varıldı.

Ayrıca TÜBİTAK MAM’daki cihazlardan Üniversitemizin de faydalanmasının yolu açıldı.

Görüşmelere ilişkin bir değerlendirmede bulunan Rektör Alma, Serhat Teknopark’ın kısa sürede hızla büyüdüğünü ve önemli bir mesafe kaydettiğini anımsatarak, TÜBİTAK MAM ve Marmara Teknokent ile geliştirilecek paydaşlıkların Üniversitemiz ve Serhat Teknopark’ın gelişmesine önemli katkılar sunacağını vurguladı.

Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmeler, karşılıklı iyi niyet ve başarı dileklerinin ardından son buldu.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 12 Şubat 2024

Üniversitemiz, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Tarafından Desteklenen Dijital Genç Yapay Zekâ Ekosistemi'ne Kabul Edildi
Iğdır Üniversitesi bünyesindeki Uluslararası Öğrenci Topluluğu ve Girişimci Tıbbi Sekreterler Topluluğu Öğrenci Kulüplerinin Danışmanı Sayın Öğr. Gör. Mustafa Cesur'un rehberliğinde yapılan başvuru, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından desteklenen Dijital Genç Yapay Zekâ Ekosistemi'ne kabul edildi.