TÜBİTAK'tan 3 Akademisyenimize Destek!

“TÜBİTAK Bilim ve Toplum 4004-4005” destek programları kapsamında üç akademisyenimizin projeleri desteklenmeye hak kazandı.

“TÜBİTAK Bilim ve Toplum 4004-4005” destek programları kapsamında üç akademisyenimizin projeleri desteklenmeye hak kazandı.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından uygulanan TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı ile TÜBİTAK 4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı çağrısı sonuçları açıklandı. 

Bilimsel konu, kavram ve süreçleri hedef kitlenin gözlem ve uygulamalarla deneyimlemesine imkân veren ve bu yıl eklenen “İklim Değişikliği, Doğal Afetler ve Afet Yönetimi, Yapay Zekâ ve Uygulamaları, Havacılık ve Uzay” tematik çağrı alanlarından da başvuru yapılabilen 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında 125 proje destek almaya hak kazandı. 

Desteklenecek projeler arasında akademisyenlerimizden Doç. Dr. Adem Yulu’nun yürütücüsü olduğu “Doğa Benimle; Çevre Okuryazarıyım Her Yerde 3” projesi ile Dr. Öğr. Üyesi Belkıs Muca Yiğit’in  araştırmacı olarak görev aldığı “Göller Yöresinin Yakarışı 2” projesi de yer aldı.

Öğretmenlere ve akademisyenlere; kendi branşlarına ve genel olarak öğretmenlik mesleğine özgü yenilikçi yaklaşım, strateji, yöntem ve tekniklerin etkileşimli olarak kazandırılmasını amaçlayan 4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı kapsamında ise 45 proje destek almaya hak kazandı. 

Bu kapsamda akademisyenlerimizden Öğr. Gör. Derya Atalay’ın da araştırmacı olarak içerisinde yer aldığı “Dijital Öyküleme ile Erken Matematik ve Okuryazarlık Becerilerinin Desteklenmesi” projesi de destek aldı.

Rektör Alma: Proje ve Araştırma Kültürümüzün Hızla Geliştiğini Görmek Gurur Verici!

Projeleri kabul edilen akademisyenlerimizi tebrik eden Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Üniversitemizde proje ve araştırma kültürünün hızla geliştiğini görmenin gurur verici olduğunu belirterek, “Desteklenen proje sayımız her geçen yıl katlanarak artıyor. Son dönemde ‘2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı’ kapsamında yakaladığımız ivmeyi TÜBİTAK’ın diğer destek programlarında da görmeye başladık. Destek almaya hak kazanan akademisyenlerimizi bir kez daha tebrik ediyor, projelerini hayata geçirme sürecinde gereken tüm desteği sağlayacağımızı bilmelerini istiyorum.” ifadelerini kullandı.


Bu gönderiyi paylaş
Etiketler