Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!

TÜBİTAK’tan 5 Öğrencimize Burs Desteği!

Üniversitemizde lisans ve lisansüstü düzeyde eğitim gören 5 öğrenci, TÜBİTAK’ın “BİÇABA Birlikte Çalışıp Birlikte Başaracağız Burs Programı”ndan burs almaya hak kazandı.

TÜBİTAK’tan 5 Öğrencimize Burs Desteği!

Üniversitemizde lisans ve lisansüstü düzeyde eğitim gören 5 öğrenci, TÜBİTAK’ın “BİÇABA Birlikte Çalışıp Birlikte Başaracağız Burs Programı”ndan burs almaya hak kazandı.

TÜBİTAK, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerin etkilediği 10 ilde, afetten doğrudan etkilenen lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile doktora sonrası araştırmacılara burs desteği sağladı. 

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen “BİÇABA Birlikte Çalışıp Birlikte Başaracağız Burs Programı” kapsamında yapılan başvuruların destek sonuçlarında Üniversitemizde TÜBİTAK 1001 Programı kapsamında yürütülmekte olan 2 adet proje için lisans ve lisansüstü düzeyde eğitim gören 5 lisans ve lisansüstü öğrencimiz burs imkânı kazandı.

Yürütücülüğünü Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Gürbüz’ün yaptığı ‘Solar Yöntemlerle Elde Edilen Sıcak Suyun Tarım Dışı Alanlardaki Yabancı Otların Kontrolünde Kullanılma Olanağının Araştırılması’ adlı proje kapsamında 1 doktora, 1 yüksek lisans ve 1 de lisans öğrencisi burs almaya hak kazandı.

Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Said Boybay’ın yürütücüsü olduğu 'Malzemelerin Manyetik ve Elektriksel Özelliklerini Birlikte Tespit Edebilen Makine Öğrenmesi Destekli Mikrodalga Algılayıcıların Modellenmesi ve Geliştirilmesi' isimli projede de 1 yüksek lisans, 1 lisans öğrencisi burs almaya başladı. 

Basın Yayın 3 Temmuz 2023
Bu gönderiyi paylaş

Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!
Serhat Teknopark Bölgesel Ar-Ge Sistemine Yeni Bir Alan Ekledi
Iğdır Üniversitesi Serhat Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici Anonim Şirketi (Serhat Teknopark), Artvin Çoruh Üniversitesinde ek alan açarak faaliyet alanını genişletti. Atılan bu iş birliği adımıyla Üniversitemiz, Teknopark'ın kapasitesini artırmayı ve daha fazla girişimciye destek sağlamak amaçlıyor.