Türkiye Yüzyılı Mehmetçik Hatıra Ormanı Açılışı Yapıldı

Iğdır Orman İşletme müdürlüğü tarafından 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla Iğdır’da fidan dikim etkinliği düzenlendi.

Türkiye Yüzyılı Mehmetçik Hatıra Ormanı Açılışı Yapıldı

Programa Iğdır Ak Parti Milletvekili Cantürk Alagöz, Iğdır Valisi Ercan Turan, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, il protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Ağrı Dağı eteklerinde Suveren mevkiinde taşlık arazide ilk etapta 500 karaağaç, 500 iğde, 500 Akasya olmak üzere toplam 1500 fidan toprakla buluştu.

Fidan dikiminde konuşan Iğdır Valisi Ercan Turan, ”Türkiye’de en az ormanı olan ilimiz Iğdır’dır. Bunun için Iğdır’ın bir an önce ormana kavuşması lazım. Bu çerçevede proje ve çalışmalarımız devam ediyor. Bakanlarımızdan destek aldık. Bu bölge askeri bölge ve buraya en az 50 bine yakın fidan dikeceğiz. Dikilen fidanlar hava kirliliğini de azaltacaktır. Mehmetçik buradaki fidanların bakımını üstlenmiştir.“ dedi.

Program fidanların toprakla ile buluşturulması ve can suyunun verilmesinin ardından sona erdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 12 Kasım 2023

Rektör Alma, Asfalt Plenti Tesisi Açılışına Katıldı
Iğdır Valiliği İl Özel İdaresi tarafından 46 milyon TL bedelle satın alınan Asfalt Plenti Tesisinin açılışı yapıldı.