Türkiye’nin Öncü Teknoloji Şirketlerinden Creentech, Serhat Teknopark’ta Faaliyetlerine Başladı!

Türkiye’de bilgi teknolojileri alanında yetkin bir entegratör olarak konumlanan ve danışmanlık desteği ile öne çıkan Creentech, Üniversitemiz bünyesinde kurulan Serhat Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde (Serhat Teknopark) faaliyetlerine başladı.

Güney Kafkasya ülkeleri ile ticaret ağı oluşturarak bölgesel kalkınmaya katkı sunmayı hedefleyen firma, yapacağı AR-GE çalışmalarıyla da donanım alanında katma değer yaratan projeler sunacak.

Ayrıca Iğdır Üniversitesi akademisyenleri, şirketin AR-GE faaliyetlerine danışmanlık yapacak ve geliştirilen projelere yüksek lisans – doktora öğrencileri dâhil edilerek hem yeni fikirler üretilecek hem de öğrencilerin güncel iş yaşamına adım atması sağlanacak.

Creentech’in Üniversitemiz Serhat Teknoloji Bölgesi’nde yer almasına ilişkin geçtiğimiz aylarda Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ile Serhat Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Metin Duyar, firma yetkilileriyle iş birliği görüşmesi gerçekleştirmişti.

Üniversite – sanayi iş birliği çerçevesinde gerçekleşen görüşmede, Creentech şirketinin Iğdır Üniversitesi bünyesinde kurulan Serhat Teknopark’ta AR-GE merkezi kurması yönünde anlaşmaya varılmıştı.

Basın Yayın 11 Ağustos 2023

Rektör Alma, Vali Sarıibrahim İçin Düzenlenen Veda Programına Katıldı
Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır’da görev süresi sona eren Vali Hüseyin Engin Sarıibrahim onuruna düzenlenen veda programına katıldı.