Uçak Kabin Simülasyon (Mock-Up) Sınıfımız TRT Haber'de!

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı öğrencilerimizin havacılık sektöründe deneyim kazanmaları amacıyla kurulan Uçak Kabin Simülasyon (Mock-Up) Sınıfımız, TRT Haber ekranına taşındı.

TRT Haber ekipleri, Iğdır Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programında okuyan öğrencilerin havacılık sektöründe deneyim kazanmaları amacıyla kurulan Mock-Up sınıfında bir derse konuk oldu.

Burada öğrenciler ve bölüm hocalarıyla röportaj yapan ekipler, uygulamalı olarak yapılan dersin içeriği hakkında da bilgi aldılar.

Bölüm hakkında bilgi veren Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı Öğretim Görevlisi Nilgün Çayalan, öğrencilere bir kabin memurunun uyguladığı bütün görevlerin öğretildiğini ifade etti.

Çayalan, “Mock-Up sınıfımız bölgede ilk ve tek mock-up sınııfıdır. Öğrencilerimize anlattığımız dersleri burada uygulamalı olarak gösteriyoruz. Bu şekilde mezun olduklarında öğrencilerimiz, tamamen donanımlı şekilde mezun oluyorlar.” dedi.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 3 Haziran 2024

Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki’den Üniversitemizde “Deprem ile Yaşamak” Konulu Konferans
Üniversitemizde Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki’nin konuşmacı olarak katıldığı “Deprem ile Yaşamak” konulu konferans düzenlendi.