Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!

Uluslararası Öğrencilerimiz İçin Mezuniyet Töreni Düzenlendi

Üniversitemizde 2023-2024 Akademik Yılı’nda mezun olan uluslararası öğrencilerimiz için tören düzenlendi.

Uluslararası Öğrencilerimiz İçin Mezuniyet Töreni Düzenlendi

Üniversitemizde 2023-2024 Akademik Yılı’nda mezun olan uluslararası öğrencilerimiz için tören düzenlendi.

Uluslararasılaşma misyonuyla çalışmalarına aralıksız devam eden Üniversitemiz, her geçen gün daha çok coğrafyaya ulaşmaya ve yabancı uyruklu öğrencilere kapılarını sonuna kadar açmaya devam ediyor.

Bu kapsamda başta Orta Asya ve Afrika ülkelerinden öğrenciler olmak üzere dünyanın pek çok yerinden yabancı uyruklu öğrencilerimiz için mezuniyet töreni düzenlendi

Karaağaç Kampüsü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, akademik ve idari personeller ile öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Rektör Alma, öğrencilerimizi mezuniyetlerinden dolayı tebrik ederek, "Sevgili mezunlarımız, bugün burada sizlerin büyük bir başarısını kutlamak için toplandık. Üniversitemize dünyanın dört bir yanından gelerek burada göstermiş olduğunuz azim ve kararlılık bizi gururlandırıyor. Sizler, Üniversitemizin uluslararası alanda tanınırlığını ve prestijini artıran değerli bireylersiniz. Bu anlamlı günde, her birinizi ayrı ayrı tebrik ediyor ve hayatlarınızın bundan sonraki aşamalarında da başarılar diliyorum. Bilgi birikiminiz ve kazandığınız deneyimlerle, gelecekte çok büyük işlere imza atacağınıza inancım tamdır. Yolunuz açık, başarılarınız daim olsun." dedi.

 “Uluslararası Öğrenciler İle İlgili Ciddi Çalışmalar Yaptık”

Sözlerinin devamında yurt dışından Üniversitemize gelen yabancı uyruklu öğrencilerle ilgili bir değerlendirmede bulunan Rektör Alma, göreve başladığı 2017 yılından bugüne uluslararası öğrenciler konusunda ciddi çalışmalar yaptıklarını belirterek şunları kaydetti:

“Göreve başladığımızda Üniversitemizde dört veya beş yabancı öğrenci vardı. Yaptığımız çalışmalarla birlikte öğrenci sayımızda ciddi artışlar oldu. Bu, gurur ve memnuniyet verici bir durum. Üniversitemiz eğitim-öğretim kalitesi, donanım, altyapı ve kampüs hayatı gibi konularda öğrencilerimizin ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap verebilecek hizmetleri sunuyor. Üniversite olarak uluslararası öğrencilerimize her türlü konuda destek olmaya ve üniversitemizin bu öğrencilerimize sunacağı fırsatları her geçen gün artırmaya gayret ediyoruz.”

“Ülkelerine Döndüklerinde Bizim Değerlerimizi de Yanlarında Götürüyorlar”

Uluslararası öğrencilerin devletler arasında birer fahri elçi olduğunu da ifade eden Alma, “Ülkelerin kamu diplomasisi faaliyetlerinde öğrenci değişim programları oldukça önemli bir araç. Üniversitemizde eğitim alan yabancı uyruklu öğrencilerimiz, ülkelerine döndüklerinde bizim değerlerimizi de yanlarında götürüyorlar. Böylece ülkelerinde olumlu bir Türkiye imajının oluşmasına ve iki ülke arasındaki gönül birlikteliğinin daha fazla gelişmesine de katkı sunuyorlar.” diye konuştu.

Program, mezun öğrencilere belgelerinin takdimi ve günün anısına fotoğraf çekimiyle sona erdi.



Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 11 Haziran 2024
Bu gönderiyi paylaş
Etiketler

Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!
Üniversitemizde Tarımsal Biyoteknoloji Laboratuvarı Açıldı!
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi bünyesinde kurulan Biyoteknoloji Bölümü Laboratuvarı için açılış töreni düzenlendi.