Uluslararası Öğrencilerimiz İçin Oryantasyon Programı Düzenlendi

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi tarafından uluslararası öğrencilerimize yönelik oryantasyon programı düzenlendi.

Uluslararası Öğrencilerimiz İçin Oryantasyon Programı Düzenlendi

Programa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır İl Müftüsü Zahit Demirel, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Yıldız Musahan, akademik ve idari personeller ile öğrenciler katıldı.

Program kapsamında yeni gelen Uluslararası öğrencilerimize bilgi ve rehberlik sunulurken akademik gereksinimler, ders kaydı, kütüphane kaynakları, dil desteği ve vize ile yasal konular hakkında da ayrıntılı bilgi verildi.

Ayrıca programda; yerel kültürel deneyimler, topluluk hizmetleri fırsatları ve öğrenci kulüpleri gibi sosyal faaliyetler de ele alındı.

Rektör Alma programda yaptığı konuşmada, “Iğdır Üniversitesinin kalite ve sürdürülebilir gelişim odaklı çalışmaları neticesinde sunduğu imkânlar, öğrencilerimiz için avantajlı eğitim öğretim ortamı oluşturuyor.” dedi.

Bu tür etkinliklerin uluslararası öğrencilerin üniversite yaşamlarına hızlı bir şekilde adapte olmalarına yardımcı olduğunu ve onların akademik başarılarına katkıda bulunduğunun altını çizen Rektör Alma, öğrencilerimize akademik yaşamları boyunca başarılar dileyerek sözlerini sonlandırdı.

Program, verilen bilgilerin ardından soru-cevap bölümüyle sona erdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 8 Kasım 2023

“Sağlık İçin Yürü” Sloganıyla Doğa Gezisi Düzenlendi
Üniversitemiz Genç Yeşilay Topluluğu, Yeşilay Iğdır Şubesi ve Geleceğe Umut Çocuk ve Gençlik Derneği tarafından “Sağlık için Yürü” sloganıyla doğa yürüyüşü düzenlendi.