Üniversitemiz, "Ankara Meydan Savaşı Alan Tespiti" Çalışmalarına Destek Veriyor

Anadolu Medeniyetleri Müzesi Müdürlüğü Başkanlığı tarafından yürütülen "Ankara Meydan Savaşı Alan Tespiti" konulu sondaj kazısı çalışmalarına Üniversitemiz de destek veriyor.

Geçtiğimiz yıl yüzey tespit çalışmaları yapılan Ankara Meydan Savaşı’nın sondaj çalışmalarına başlandı.

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakülte Dekanı Prof. Dr. Bahattin Çelik'in başkanlığındaki yürütülen sondaj çalışmalarına Prof. Dr. Senayi Dönmez de katılarak destek verdi.

Ankara İli, Çubuk ilçesi, Kutuören Mahallesi, Gayri Mevkii ve Şahveran Mevkii'nde gerçekleştirilen kazı çalışmaları hakkında bilgi veren Prof. Dr. Çelik, “Kazı çalışmalarının yürütüldüğü sahada toplu mezar olması ihtimalini güçlendiren oldukça uygun materyaller tespit edilmiştir. Yapılacak analizler sonucu bulunan materyallerin hangi döneme ve hangi milletlere ait olduğu yönünde çıkan sonuçlar, Ankara Meydan Savaşı’nın alanı tespiti yönünde belirleyici olması konusunda açıklayıcı bilgilerin elde edileceği beklenmektedir. Çalışmaların sonucuna göre, tespit edilen diğer mezarlık sahalarında da çalışmalar devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 19 Ekim 2023

Rektör Yardımcısı Gülşen, Zengezur Konulu Konferansa Katıldı
Iğdır Belediyesi ve Iğdır Azerbaycan Dil, Tarih ve Kültür Birliğini Yaşatma ve Destekleme Derneği tarafından ”Zengezur’un Dünü ve Bugünü” konulu bir konferans düzenlendi.