Üniversitemiz, Aşık Veysel'i Vefatının 50. Yılında Ses Getiren Bir Programla Andı!

“2023 Âşık Veysel Yılı" etkinlikleri kapsamında, Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Müzikoloji Bölümü tarafından "Âşık Veysel" adlı biyografik türkülü tiyatro oyunu sahnelendi.

Cumhurbaşkanlığı Genelgesi doğrultusunda Âşık Veysel'in eşsiz sanatını ve mirasının yaşatılması amacıyla 2023 yılı "Âşık Veysel Yılı" olarak ilan edildi.

Bu kapsamda Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Müzikoloji Bölümü tarafından Âşık Veysel’in yâd etmek amacıyla biyografik türkülü tiyatro oyunu sergilendi.

Iğdır Kültür Merkezi'nde gerçekleşen programa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sabit Erşahin, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Oyunda Âşık Veysel'in dokunaklı hikâyesi ele alınırken on kişilik bir bağlama grubu da Âşık Veysel'in eşsiz türkülerine eşlik etti.

Etkinlikte yapay zekâ tarafından oluşturulan özel görsellerin projeksiyona yansıtılmasıyla Âşık Veysel'in anıları canlandırıldı ve izleyicilere sanatçının dünyasına giden bir yolculuk yaşatıldı.

Programın ardından düzenlenen geceye ilişkin bir açıklamada bulunan Iğdır Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzikoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Tolga Ergül, etkinliğin Âşık Veysel'in sanatına olan saygıyı ve sevgiyi yansıttığını belirtirken bu tür etkinliklerin kültürel mirasın yaşatılması açısından büyük bir önem taşıdığını vurguladı.

Oyunu sahneye uyarlayan ve yönetmenliğini üstlenen Dr. Yiğit Kocabıyık ise etkinlikte Âşık Veysel'in hayatına dokunmak ve onun derin sanatını izleyicilere hissettirmek amacında olduklarını belirtti.

Son olarak duygu ve düşüncelerini paylaşan oyunun müzik yönetmeni olan Öğr. Gör. Mammadalı Mammadalıyev, Âşık Veysel'in türkülerini yeniden canlandırmanın büyük bir sorumluluk ve aynı zamanda bir onur olduğunu belirterek Âşık Veysel’in türkülerini iyi bir şekilde icra etmek için büyük bir çaba sarf ettiklerini belirtti.

Iğdır halkının Âşık Veysel'in dünyasına keyifli bir yolculuk yapması amacıyla ücretsiz olarak gerçekleştirildi.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 28 Aralık 2023

DAKAF’24 Hazırlık Toplantısı, Rektör Yardımcısı Çelebi Başkanlığında Gerçekleşti
Üniversitemiz paydaşlığında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Doğu Anadolu Kariyer Fuarı (DAKAF’24) için bir hazırlık toplantısı gerçekleştirildi.