Üniversitemiz Bölgesel Kalkınmaya Hizmet Etmeye Devam Ediyor!

Bölgesel kalkınma misyonuyla çalışmalarını aralıksız sürdüren Üniversitemiz, bölge üreticilerine eğitimler vermeye devam ediyor.

Bu kapsamda Üniversitemiz Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğretim Üyesi Doç. Dr. Menekşe Bulut, Muş’ta ‘Gençler Önce Eğitimde Sonra İstihdamda” projesi kapsamında kurs gören 20 kursiyere 2 gün süren teorik ve uygulamalı eğitim verdi.

Bulanık Yerel Eylem Grubu Derneği, Bulanık-Malazgirt Süt Üreticileri Birliği ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında Doç. Dr. Bulut, Muş’taki gençlere bölge kalkınması için süt ve süt ürünlerinin katma değerli ürünlere dönüştürülmesi, bu katma değerli ürünlerde duyusal analizin önemi, kooperatifçilik ve girişimcilikte süt ürünleri örnekleri, peynir üretimi, Coğrafi İşaretli Muş Kaşar Peynirinin bölge için önemi, süt ürünlerinde gıda etiketi okuma alışkanlığının kazandırılması ve marka oluşturulması gibi konulara değindi.

Program, kursiyerler tarafından hazırlanan yöresel yemeklerin tadımı ve değerlendirilmesi ile son buldu.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 26 Mart 2024

Minikler, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler Masalını Bir de Bizden Dinlediler!
Üniversitemiz Tuzluca Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi 1. Sınıf öğrencileri, Öğr. Gör. Derya Atalay öncülüğünde ‘masalları bir de bizden dinleyin’ temasıyla Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler masalını sahneye taşıdı.