Ahmet Sula ile İnsana "Yolculuk

Üniversitemiz Çocuk ve Gençlik Semt Kütüphanesinde Çocuklara Yönelik Temel Elektronik Eğitimleri Veriliyor

Üniversitemiz Çocuk ve Gençlik Semt Kütüphanesinde  kurum personellerinin çocuklarına yönelik düzenlenen “Temel Elektronik Eğitimi” başarıyla tamamladı.

Üniversitemiz Çocuk ve Gençlik Semt Kütüphanesi, gençler için düzenlediği kodlama atölyelerinde eğitim faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor.

Bu kapsamda kurum personellerinin ilkokul ve ortaokul düzeyindeki çocuklarına sunulan eğitimlerin ilk aşaması olan “Temel Elektronik Eğitimi” başarıyla tamamlandı.

Eğitim sürecinde çocuklar, devre tasarımını simülasyon programlarında yapmanın yanı sıra Breadboard üzerinde uygulamalı olarak devre kurmayı öğrendiler.

Güç kaynağı, voltaj, akım gibi temel kavramları öğrenen öğrenciler; direnç, potansiyometre, LED, LDR, NTC ve PTC gibi sensörlerin çalışma prensiplerini de deneyimlediler.

Kurs eğitmeni Öğr. Gör. Murat Şimşek, eğitimlerin 29 Kasım 2024 tarihine kadar devam edeceğini ve eğitimlerin sonunda öğrencilerin gerçekleştirdiği çalışmaların sunulacağı bir sergi düzenleneceğini bildirdi.