Üniversitemiz, Deprem Bölgesinde Çalışmalara Devam Ediyor!

Akademisyenlerimizden Doç. Dr. Aliihsan Şekertekin, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesindeki Kartalkaya barajında deprem kaynaklı meydana gelebilecek deformasyonları gözlemlemek üzere saha çalışması yaptı.

Üniversitemiz, Deprem Bölgesinde Çalışmalara Devam Ediyor!

Üniversitemiz Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi Koordinatörü ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aliihsan Şekertekin, araştırmacı olarak yer aldığı TÜBİTAK 1002 projesi kapsamında Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde yer alan Kartalkaya barajında deprem kaynaklı meydana gelebilecek deformasyonları gözlemlemek üzere saha çalışması gerçekleştirdi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesinden araştırmacıların da yer aldığı projede, 2023 Kahramanmaraş depremleri sonrası yapısal deprem hasar olasılığı yüksek olan Kartalkaya Barajının deneysel, nümerik ve uydu bazlı araştırmaları yapılacak.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 1 Kasım 2023

“İklim, Bilim ve Kadın Çalıştayı”na Üniversitemizden Katılım
İstanbul'da Maltepe Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Yerel Yönetimler ve Kadın Liderler Çevre ve Kültür Politikaları: Akademi Buluşması” çalıştayına Üniversitemizden Prof. Dr. Gülbuğ Erol katıldı.