Üniversitemiz İhtisas Projeleri Kapsamında İş Birliklerine ve Ziyaretlerine Devam Ediyor

Akademisyenlerimizden Doç. Dr. Ali İhsan Atalay, bölgede faaliyet gösteren en büyük yem fabrikalarından biri olan Ofis Yem Fabrikasını ziyaret etti. Üretim Müdürü Zooteknist Burak Dilek tarafından karşılanan Doç. Dr. Atalay, fabrikanın büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için ürettiği yemlerin üretim prosesleri hakkında detaylı bilgiler aldı.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından yürütülen “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı” kapsamında “Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler” alanında ihtisas üniversitesi ilan edilen Üniversitemiz, bölgesel iş birliklerine ve bilgi alışverişine devam ediyor.

Bu kapsamda Üniversitemizin akademisyenlerinden Doç. Dr. Ali İhsan Atalay, Kars’ta bulunan Ofis Yem Fabrikasında incelemelerde bulundu.

Ziyaret sırasında Atalay’a Üretim Müdürü Burak Dilek tarafından fabrikanın modern üretim tesisleri ve teknolojik altyapısı hakkında bilgiler verildi.

Doç. Dr. Atalay, ayrıca hayvan yemi üretim süreçleri, kalite kontrol yöntemleri ve ürünlerin içeriği konusunda kapsamlı bilgi  aldı.

Ziyaretin ardından açıklamada bulunan Atalay, "Ofis Yem Fabrikasının başarılı üretim süreçlerini yakından inceleme fırsatı bulmak Üniversitemiz için büyük önem taşıyor. Bu tür iş birlikleri, akademi ile endüstri arasında güçlü bir bağ kurmamıza katkı sağlıyor. Sektöre katkıda bulunabilmek adına benzeri ziyaretlerin artarak devam etmesi önemli." şeklinde konuştu.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 29 Kasım 2023

Üniversitemiz ile Ziraat Bankası Arasında Stratejik İş birliği Protokolü!
Üniversitemiz ile Ziraat Bankası Iğdır Şubesi arasında stratejik bir iş birliği protokolü imzaladı.