Üniversitemiz, İnsansız Hava Aracı (İHA) Eğitim Kuruluşu Yetki Belgesi Almaya Hak Kazandı!

Üniversitemiz, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü aracılığıyla Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne yaptığı başvurunun incelenmesi sonucu “İnsansız Hava Aracı (İHA) Eğitim Kuruluşu Yetki Belgesi” almaya hak kazandı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından verilen “Eğitim Kuruluşu Yetki Belgesi” ile Üniversitemize Ticari İHA-0 ve İHA-1 pilot lisansı sınıflarında insansız hava aracı kullanım lisansı verme yetkisi tanındı.

Buna göre insansız hava araçlarına ilgi duyan ve ticari olarak kullanım sağlamak isteyen herkes bu eğitimden yararlanabilecek.

Eğitim verme lisansı olan akademisyenlerimiz Iğdır Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümünden Doç. Dr. Aliihsan Şekertekin, Öğr. Gör. Emirhan Özdemir ve Öğr. Gör. Rüştü Çallı, Üniversitemizin Sürekli Eğitim Merkezi’nce açılacak İHA-0 ve İHA-1 Ticari Pilotu Eğitimi kursunda eğitmen olarak görev alacak.

Eğitimi tamamlayan kursiyerler İHA-0 lisansı ile 500 gram ile 4 kilogram arasındaki İHA-1 lisansı ile 25 kilograma kadar kalkış ağırlığına sahip olan insansız hava araçlarını ticari ve hobi amaçlı olarak kullanılabilecek.

Basın Yayın 1 Ağustos 2023

Rektör Alma’dan Iğdır İl Müftüsü Zahit Demirel’e Hayırlı Olsun Ziyareti
Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, yeni atama neticesinde göreve başlayan Iğdır İl Müftüsü Zahit Demirel’i makamında ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulundu.