Üniversitemiz, İshak Paşa Sarayı’nda Düzenlenen Sergi - Workshop Etkinliğine Damga Vurdu

Ağrı Valiliği himayelerinde Üniversitemizin paydaşlığında Doğubayazıt'ın tarihî ve kültürel mirası İshak Paşa Sarayı’nda “Geleneksel Türk El Sanatları Sergisi ve Workshop Etkinliği” düzenlendi.

Serginin açılış törenine Ağrı Valisi Mustafa Koç ve Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut başta olmak üzere birçok sanatsever katıldı.

Törende yaptığı konuşmada Geleneksel Türk el sanatlarının zenginliğini vurgulayan Vali Koç, İshak Paşa Sarayı’nın bu anlamlı etkinliğe ev sahipliği yapmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Söz konusu sergide Türk el sanatlarının farklı alanlarından örnekler sergilenirken Workshop etkinliğinde ise katılımcılara uygulamalı deneyim imkânı sunuldu.

Sergiye Üniversitemiz Damga Vurdu

İshak Paşa Sarayı’nda “Geleneksel Türk El Sanatları Sergisi ve Workshop Etkinliği”ne Üniversitemiz damga vurdu.

Sergide Üniversitemizde üretimi yapılan seramik, deri, halı kilim, Keçe, hat, ebru, vitray, cam, çini sanatıyla ilgili örnekler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Yoğun katılımın olduğu sergide Üniversitemizin geleneksel el sanatları ürünleri katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

Türk kültürünün ve sanatının tanıtılmasına katkıda bulunan Üniversitemiz sergi ekibi, yaptıkları açıklamalarda bu tür etkinliklerin devam etmesinin önemine dikkat çektiler.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 17 Mayıs 2024

IBM Teknik Lideri Gökçen Karasu’dan Rektör Alma’ya Ziyaret
00’te IBM Teknik Lideri Gökçen Karasu, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’ya ziyaret gerçekleştirdi.