Üniversitemiz ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Sertifikası Almaya Hak Kazandı!

Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya için yerleşkelerimizde yapılan enerji verimliliği ve tasarrufu kapsamındaki çalışmalar neticesinde Üniversitemiz, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistem Belgesini almaya hak kazandı.

Bölgede kendi enerjisini üreten ilkler içeresinde yer alan Üniversitemiz, enerji konusunda yenilikçi bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ve 27.10.2011 tarihli Enerji Kaynaklarının ve Enerjinin Kullanımında Verimliliğin Artırılmasına Dair Yönetmenlik gereği Üniversitemiz, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığının koordinesinde aldığı ISO 50001 Sertifikasyonu ile enerji politikalarını belirlemede enerji ekiplerini güçlendirerek enerjinin daha tasarruflu kullanımına ilişkin kaynaklarını daha verimli kullanmayı hedefliyor.

Aynı zamanda bu yönetmenlik çerçevesinde Üniversitemizdeki ilgili binalarımızın enerji kimlik belgeleri tamamlanarak, enerjinin daha verimli ve daha kaliteli kullanılmasına ilişkin Enerji Verimliliği Etüt Raporu düzenlendi.

İlgili Kanun çerçevesinde kapsam dâhilinde olan binalarımız için de Enerji Yöneticisi atandı ve ENVER (Enerji Verimliliği) portalına gerekli dokümantasyonlar eklendi.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada uluslararası bir enerji yönetim sistemi standardı olan ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi’nin; kuruluşlara enerji kullanımını, ölçüm, dokümantasyon, raporlama, tasarım ve tedarik uygulamaları ile enerji yönetimini etkileyen diğer değişkenler de dâhil olmak üzere enerji performansının kritik yönlerini ele alan bir enerji yönetim planı geliştirmede önemli bir sistem olduğu belirtildi.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 27 Şubat 2024

Üniversitemizde Berat Kandili Dolayısıyla Program Düzenlendi
Üniversitemiz Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü'nde yer alan Kampüs Cami’nde Berat Kandili dolayısıyla program düzenlendi.