Üniversitemiz, Özbekistan’da Akademik Çalıştay Organize Edecek!

Üniversitemiz, Özbekistan’ın kültür ve ilim başkenti Semerkant’ta 29 Eylül-07 Ekim 2024 tarihleri arasında “Uluslararası Matüridi Sempozyumu” düzenleyecek.

Üniversitemiz, Özbekistan’da Akademik Çalıştay Organize Edecek!

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın Türk Cumhuriyetleriyle yaptığı ikili anlaşmalar çerçevesinde ve Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin koordinasyonunda Özbekistan'ın kültür başkenti Semerkant'ta yapılacak sempozyum, bilim camiasında yoğun ilgi görüyor.

Sempozyumun akabinde de kadim Semerkant ve Buhara kentlerine akademik gezi düzenlenmesi planlanıyor.

Yurtiçi ve yurtdışından 354 akademisyenin katılacağı 8 günlük akademik çalıştay, Türkiye Cumhuriyeti İlahiyat Fakülteleri tarihinde yurtdışında yapılan ilk akademik faaliyet olma özelliği de taşıyor.