Üniversitemiz, Sanayi İş Birliği Projeleri ile Bölge Sanayisinin Gelişimine Öncülük Ediyor!

Bölgesel kalkınma odaklı çalışmalarıyla adından söz ettiren Üniversitemiz, üreticilere ve sanayicilere AR-GE ve danışmanlık hizmeti vermeye devam ediyor.

Bu kapsamda akademisyenlerimizden Doç. Dr. Menekşe Bulut, bölge ekonomisinde katma değeri yüksek süt ürünleri üreten firmalara AR-GE ve danışmanlık hizmeti sunuyor.

Iğdır Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi’ne bağlı olarak çalışan Doç. Dr. Menekşe Bulut, işletmelere üretim, izleme, proses iyileştirme, izlenebilirlik, kalite gibi konularda da yadımlar sunuyor.

Doç. Dr. Bulut bu anlamda önemli bir adım atarak Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen “Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi” projesinde Firma Danışmanı olarak görev alıyor.

Özellikle süt sektöründe AR-GE projelerinin Iğdır için büyük önem taşıdığını ifade eden Bulut, sektör temsilcileri ile sürekli temas halinde olunması gerektiğini vurguladı.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 9 Kasım 2023

Üniversitemizde, Kudüs’e Yardım Kermesi Düzenlendi
Üniversitemiz tarafından geliri Filistin halkına gönderilmek üzere kermes programı düzenlendi.