Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!

Üniversitemizde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Paneli Düzenlendi

Üniversitemizde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Paneli Düzenlendi

Üniversitemizde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” kapsamında panel düzenledi.

Karaağaç Kampüsü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu’nda gerçekleşen panele Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Vali Yardımcısı Ömer Said Karataş, il protokolü, akademik ve idari personellerimiz ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Rektör Alma, sözlerine 15 Temmuz şehit ve gazilerini anarak başladı.

Rektör Alma ardından "15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi ve aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakâr millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak milletimiz, bu darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı. 15 Temmuz gecesi millet eğilmedi Türkiye yenilmedi. Dünya tarihinde bir ilki yaşatarak darbecilere darbe yapan büyük Türk Milletinin önünde saygıyla eğiliyorum." şeklinde konuştu.

"Şehitlerimiz, Kalplerimizdeki Yerini Daima Muhafaza Edecek"

Sözlerinin devamında şehitlerimiz ve gazilerimiz hakkındaki duygu ve düşüncelerini paylaşan Rektör Alma, şöyle devam etti:

"Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Hiç şüphesiz ki, şehitlerimiz, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir.15 Temmuz, demokrasi mücadelesini destekleyen tüm vatandaşlarımızın, hukuk devletinin, hak ve özgürlüklerin zaferidir. O gece aziz milletimiz ülkemizin geleceğine ve kendi karar verme yetkisine sahip çıkmıştır."

“Milletimiz Fedakârca Bir Direniş Gösterdi”

FETÖ’nün tüm devlet geleneklerini çiğneyerek gizli bir ajandayla devletin yönetimini ele geçirmeye çalıştığını ifade eden Rektör Alma, milletimiz ülkemizin geleceği için fedakârca bir direniş göstererek terör örgütünün hain planlarına engel olduğuna dikkat çekti.

Rektör Alma ayrıca "Türkiye böyle bir darbe girişimi karşısında dahi yolundan şaşmayan, hedeflerinden uzaklaşmayan, irtifa kaybetmeyen ve kendi kararlarını kendi veren güçlü ve bağımsız bir ülkedir. Allah böyle kara geceleri ülkemize bir daha yaşatmasın ancak buna niyet edecek olan olursa da milletimiz dimdik karşısında durmaya devam edecektir." dedi.

Rektör Alma: “Sonsuz Minnet, Şükran, Rahmet ve Saygıyla Yâd Ediyorum”

Rektör Alma son olarak "Ecdadımızın tarihte gösterdiği şanlı mücadele, milletimizin 15 Temmuz gecesi tüm farklılıklarını geride bırakarak tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet ilkeleri etrafında birleşerek yaptığı kahramanlıklar yaşadığımız badireleri atlatmamızda ve istikbale yürüyüşümüzde bizlere ilham kaynağı olmaya devam edecektir. 15 Temmuz şehidi demek elinde bayrak, gönlünde imanla tankların üzerine koşmak demek; vatan aşkına ölümü göze almak demek; bayrak için, vatan için can vermek demektir. Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz'un yıldönümünde bizlere istiklalimizi ve istikbalimizi sağlayan Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve O'nun kahraman silah arkadaşları ile 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi bir kez daha sonsuz minnet, şükran, rahmet ve saygıyla yâd ediyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyor sağlıklı uzun ömürler diliyorum." ifadeleriyle sözlerini sonlandırdı.

Program Panel Bölümüyle Devam Etti

Rektör Alma’nın konuşmasının ardından Anlaşmazlık Çözümü ve Birlikte Yaşama Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi (ANLAŞMER) Müdürü Doç. Dr. Sait Yıldırım’ın moderatörlüğünü yaptığı panel bölümüne geçildi.

Bu bölümde ilk sözü alan İlahiyat Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Kazım Yıldırım “Darbeden Demokrasiye Türk Milletinin Zaferi” konulu ardından söz alan Ziraat Fakültesi Öğr. Üyesi Dr. Mehmet Kazım Kara ise “15 Temmuz FETÖ Kalkışmasının Diğer Terör Örgütleri İle Bağlantısı” konulu konuşma yaptı.

Program, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğr. Üyesi Dr. Ahmet Ateş’in “15 Temmuz Sonrası Türk Güvenlik Bürokrasi’nin Dönüşümü” konulu ve İlahiyat Fakültesi Öğr. Üyesi Dr. Ahmet Dağ’ın “Din Tahrifi ve İstismarı” konuşmaları ile devam etti.

Son olarak söz alan Fen-Edebiyat Fakültesi Öğr. Elemanı Arş. Gör. Yasin Ercilsin ise “Türkiye’de Darbelerin İdeolojisi ve 15 Temmuz” konusuna değindi.

Program, konuşmaların ardından teşekkür belgesi takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Basın Yayın 14 Temmuz 2023
Bu gönderiyi paylaş
Etiketler

Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!
15 Temmuz Etkinlikleri Asri Mezarlık Ziyaretiyle Başladı