Üniversitemizde Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Kuruldu

Üniversitemizde Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulmasına yönelik yapılan başvuru, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından onaylandı. Merkeze ait yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı.

Üniversitemizde Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Kuruldu

Bölgesel kalkınma odaklı çalışmalarına hız kesmeden devam eden Üniversitemiz, başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Bu kapsamda Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından onaylanan ve Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile birlikte Üniversitemiz bünyesinde Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu.

Konuya İlişkin bir açıklamada bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezinin 2024 yılı içerisinde tam teşekküllü hizmet verebilmesi adına çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Kurulan merkezin Üniversitemize, şehrimize, ülkemize hayırlı ve uğurlu olması dileklerinde bulunan Rektör Alma, destekleri için  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖK Üyelerine teşekkür etti.

Kuruluş aşaması tamamlanan Iğdır Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezinin amaçları şu şekilde:

• Ağız ve diş sağlığı ile ilgili fakülte, enstitü ve yüksekokulların lisans, lisansüstü, doktora ve uzmanlık öğrencilerine uygulamalı eğitim ve öğretim imkânlarını sağlayarak ağız ve diş sağlığı eğitiminin bütün alanlarında deneyim kazanmış sağlık personeli yetiştirilmesine katkı sağlamak, öğretim elemanları ile öğrencilere bilimsel araştırma yapma koşullarını hazırlayarak onların kendilerini geliştirmelerine ve bilime katkılarını sağlamak.
  • Çağın gereklilikleri doğrultusunda ihtiyaç ve beklentilere uygun, hasta haklarına saygılı, kaliteli ve modern bir teşhis ve tedavi hizmeti sunmak.
  • Diş hekimi ve uzman diş hekimi yetiştirilmesine katkı sağlamak.
  • Üniversitenin sağlık bilimleri alanında ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitim-öğretime devam eden öğrencilerin eğitim ve uygulamalarına akademik olarak katkıda bulunmak.
  • Bilimsel eğitim-öğretim, araştırma ve uygulama olanağı sağlamak amacıyla Tıp Fakültesi ve Üniversite bünyesindeki sağlık hizmetleri ile ilgili alanlarda faaliyet gösteren fakülte, enstitü, yüksekokul, uygulama ve araştırma merkezleri ve diğer kurumlarla işbirliği yapmak; eğitim ve sağlık hizmetlerinin verimliliği ile niteliğini artırmak.
  • Tıbbi araştırma ve uygulamaların en üst düzeyde gerçekleşmesi için bilimsel araştırma koşullarını hazırlamak, çağdaş hastane işletme yönetimi ilkeleri doğrultusunda faaliyette bulunmak ve ulaşılabilir kaliteli sağlık hizmeti sunulmasını sağlamak.
  • Yardımcı sağlık personeli yetiştirilmesine destek vermek.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 5 Nisan 2024

Üniversitemiz Senatosu, Engelli Öğrencilerimiz İle İftar Yemeğinde Buluştu
Üniversitemiz Senatosu tarafından engelli öğrencilerimiz için iftar programı düzenlendi.