Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!

Üniversitemizde Dört Yeni Yüksek Lisans Programı Açıldı

Lisansüstü programlarını çeşitlendirmeye yönelik girişimlerine devam eden Üniversitemiz, bünyesine dört yeni yüksek lisans programı daha kazandırdı.

Üniversitemizde Dört Yeni Yüksek Lisans Programı Açıldı

Üniversitemizin Spor Yönetim Bilimleri Tezli Yüksek Lisans, Bitki Koruma Tezli Yüksek Lisans, Coğrafya Tezli Yüksek Lisans ve Bilgisayar Mühendisliği Tezsiz Yüksek Lisans İkinci Öğretim programlarının açılması yönündeki teklifi, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından kabul edildi.

Bu programların eklenmesinin ardından Üniversitemiz bünyesindeki tezsiz yüksek lisans programı sayısı 25’e tezli yüksek lisans programı sayısı ise 40’a yükseldi.

Konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Üniversitemizin lisansüstü program sayısının artmasının önemine değinerek şunları kaydetti:

“Yüksek lisans ve doktora öğreniminin önemi giderek artıyor. Iğdır Üniversitesi olarak öğrencilerimize yalnızca lisans eğitimi değil, aynı zamanda zengin bir lisansüstü eğitim imkânı da sunmayı hedefliyoruz. Destekleri için başta Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanımız olmak üzere tüm YÖK Yürütme Kurulu Üyelerine teşekkürlerimi sunuyorum. Yeni programlarımız Üniversitemize ve Iğdır’ımıza hayırlı olsun.”


Basın Yayın 15 Ağustos 2023
Bu gönderiyi paylaş
Etiketler

Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!
Rektör Alma, Vali Sarıibrahim İçin Düzenlenen Uğurlama Törenine Katıldı
Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır’da görev süresi sona eren Vali Hüseyin Engin Sarıibrahim onuruna düzenlenen Uğurlama törenine katıldı.