Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!

Üniversitemizde “Dünya Biyoçeşitlilik Günü” Programı

Üniversitemizde 22 Mayıs “Dünya Biyoçeşitlilik Günü” kapsamında “Biyoçeşitliliğin Doğru Kullanımı ve Sürdürülebilirliği” konulu panel ve sergi düzenlendi.

Üniversitemizde 22 Mayıs “Dünya Biyoçeşitlilik Günü” kapsamında “Biyoçeşitliliğin Doğru Kullanımı ve Sürdürülebilirliği” konulu panel ve sergi düzenlendi.

Her yıl olduğu gibi 22 Mayıs "Dünya Biyoçeşitlilik Gün"ü münasebetiyle Üniversitemiz Ormancılık ve Tasarım bölümü akademisyenleri biyoçeşitliliğe dikkat çekmek ve gençler üzerinde farkındalık oluşturmak amacıyla bir panel düzenledi. 

Panel öncesinde Iğdır’ın kuş biyoçeşitliliğine dikkat çekmek amacıyla Iğdır Lisesi Resim Öğretmeni Göksu Can Yılmaz tarafından bazı kuş türlerine ait resimler sergilendi.  

Panelde emekli Doğa Koruma ve Milli Parklar Iğdır Şube Müdürü Mete Türkoğlu, Ormancılık Bölümü Avcılık ve Yaban Hayatı Programı akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Belkıs Muca Yiğit ve Dr. Öğr. Üyesi Emrah Çelik, Tasarım bölümü akademisyenlerinden Öğr. Gör. Turgay Karataşkonuşmalarını yaptılar.

Mete Türkoğlu, biyoçeşitlilik kavramı ve önemi, ekosistem düzeninin korunması ile ilgili geçmiş çalışmalardan örnekler sundu. Türkoğlu, ayrıca kültür ortamlarında kullanılan canlı türlerinin ülkemizin biyoçeşitliliğine uyumlu seçilmesi gerektiğini vurguladı.

Dr. Öğr. Üyesi Emrah Çelik, ülkemizde ve dünyada yer alan fauna bileşenlerinin biyoçeşitlilikteki önemi hakkında bilgiler verdi. 

Çelik, ayrıca faunayı oluşturan canlı grupları ile ilgili son yıllarda yapılan çalışmaların hangi yönde yoğunlaştığı konusuna değindi. Bu çalışmalardan spesifik örnekler sundu.

Dr. Öğr. Üyesi Belkıs Muca Yiğit ise dünyada ve ülkemizde bitki biyoçeşitliliğinin ekonomik değeri üzerinde durdu. Ayrıca biyoçeşitliliğin koruyarak kullanılması ile ilgili hususlara değindi.

Panelin son konuşmacısı Öğr. Gör. Turgay Karataş ise biyoçeşitliliğin model alındığı tasarım dünyası ile bilgiler verdi. Özellikle “Biyomimikri” alanına değinen Karataş bu alanın insanoğluna sunduğu hizmetlerden söz etti.

Panele Doğa Koruma ve Milli Parklar Iğdır Şube müdürlüğü yetkilileri ve Haydar Aliyev Fen Lisesi öğrencileri katılım gösterdi. Fen lisesi öğrencilerine biyoloji öğretmeni Zehra Tali ve tarih öğretmeni Duygu Sevilmiş eşlik ettiler.

Panel teşekkür belgelerinin verilmesi ve başarı temennileriyle sona erdi.



Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 22 Mayıs 2024
Bu gönderiyi paylaş
Etiketler

Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!
"6. Doğu Anadolu Erzurum Kitap Fuarı" açıldı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından “6. Doğu Anadolu Erzurum Kitap Fuarı" gerçekleştirilen törenle açıldı.