Üniversitemizde “Dünya Kız Çocukları Günü" Paneli Düzenlendi

“11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü” kapsamında Üniversitemizde bir panel düzenlendi.

Iğdır Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KAÇUM) Müdürü Öğr. Gör. Senem Önder Özbakır’ın moderatörlüğünü üstlendiği panelde, Öğr.  Gör. Öznur Özdemir Gökmen, Av. Rabia Çelik , Öğr. Gör. Gülden Katar ve Öğr. Gör. Aysun Altay konuştu.

Panelin açılış konuşmasını Öğr. Gör. Özbakır yaparken Av. Rabia Çelik de mevzuatımızda çocukları koruyan düzenlemeleri anlattı. Öğr. Gör. Öznur Özdemir Gökmen ise “Türkiye’de çocuk yaşta erken ve zorla evlilikler ve sağlık sonuçları” konulu bir sunum yaptı.

Öğr. Gör. Gülden Katar’ın “Eğitimin Kız Çocuklarına kazandırdığı Toplumsal Statü ve Değer” temalı konuşmasının ardından son olarak Öğr. Gör. Aysun Altay, kız çocuklarının kariyer yolculukları hakkında bilgi vererek karşılaştıkları engelleri anlattı.

Panelin sonunda Sağlık Bilimleri Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ramazan Erenler ve Tuzluca Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Fikret Türkan, Iğdır Valiliği Hukuk İşleri Şube Müdürü Arzu Ud  ve Eğitim Bir-Sen Iğdır 2 nolu Şube Başkanı Öğr. Gör. Servet Türkan tarafından konuşmacılara teşekkür belgeleri takdim edildi.

Basın Yayın 12 Ekim 2023

Rektör Alma’dan AK Parti Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz’e Ziyaret
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Adalet ve Kalkınma Partisi Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz’ü makamında ziyaret etti.