Üniversitemizde Fidanlar Toprakla Buluştu

“21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası” kapsamında Üniversitemizde fidan ve ağaç dikim etkinliği düzenlendi.

Üniversitemizde Fidanlar Toprakla Buluştu

Programa Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır Orman İşletme Müdürü Taner Tazegün, akademik ve idari personeller ile öğrenciler katıldı.

Etkinlik kapsamında Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Şehit Mehmet Bora Tayfur Kapalı Spor Salonu çevresine fidan ve ağaç dikimi yapıldı.

“Gelecek Nesillere Daha Yaşanılabilir Bir Dünya Bırakmak Gerekiyor”

Etkinlikte bir konuşma yapan Rektör Alma, doğal kaynakların korunmasının ve sürdürülebilir bir çevre anlayışının önemine vurgu yaptı.

Rektör Alma, “Doğayı ve çevreyi korumada bizlere büyük görev düşmektedir. Gelecek nesillere yaşanılabilir ve yeşil bir çevre bırakmak için bu konuda çok çalışmamız gerekmektedir. Ağaçlar geleceğimiz açısından oldukça önemli. Toplumun çevreye olan duyarlılığını artırmak amacıyla bu tür etkinlikleri çok sık yapmamız gerekiyor. Doğayı tahrip eden değil doğayı seven, koruyan ve doğayla iç içe bir yaşantıyı esas almalıyız. Bu nedenle, üniversitemizi ve kampüslerimizi daha güzel bir görünüme kavuşturmak için elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Bu etkinliğe katılan akademik, idari personel ve öğrenci arkadaşlara ayrıca destek veren Iğdır Valiliğine, Orman Bölge Müdürlüğüne ve destek olan tüm kamu kurumlarına teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Program, dikilen fidanlara can suyunun verilmesiyle sona erdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 2 Nisan 2024

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız’dan Rektör Alma’ya Taziye Ziyareti
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, geçtiğimiz günlerde annesini kaybeden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’ya taziye ziyaretinde bulundu.