Üniversitemizde "Kitaplar ve Son Devir Kültür Tarihimizin Ayaklı Kütüphaneleri" Söyleşisi Düzenlendi

Medeniyet Akademisi öncülüğünde her hafta düzenlenen çevrimiçi söyleşilerin bu haftaki konuğu, Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Ali Karavelioğlu oldu.

“Kitaplar ve Son Devir Kültür Tarihimizin Ayaklı Kütüphaneleri” başlıklı söyleşinin birinci oturumu gerçekleştirildi.

Öğr. Gör. Mustafa Cesur’un yönlendiriciliğinde yapılan söyleşiye, öğretim üyeleri, öğrenciler ve Medeniyet Akademisi müdavimlerinden yüzlerce dinleyici katıldı.

Söyleşide kısa bir kitap tarihi, doğayı okuma, zaman içinde değişen/dönüşen kitap kültürü ve kütüphane hizmetleri, kitap okuma alışkanlığı ve teknolojik gelişmeler, kitaplar ve internet dünyası gibi konulara değinen Prof. Dr. Karavelioğlu, Türk tarihinin çeşitli devirlerinde yaşamış meşhur kitap kurtlarından ve ayaklı kütüphanelerden bahsetti.

İkinci bölümünün 1 Şubat 2024 tarihinde yapılacağı bildirilen söyleşi, soru-cevap faslının ardından sona erdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 19 Ocak 2024

Rektör Alma, Sürekli Eğitim Merkezi Bünyesinde Eğitimlerini Tamamlayan Kursiyerlere Sertifikalarını Takdim Etti
Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi tarafından gerçekleştirilen İnsansız Hava Aracı (İHA) Pilotu (İHA-0 VE İHA-1 sınıfı), Bilgisayarlı Muhasebe ve İlk Yardım eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını takdim etti.