Üniversitemizde Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı Düzenlendi

Üniversitemizde düzenlenen Mehmet Akif Ersoy'u anma programında Türk edebiyatının geçmişten günümüze uzanan yolculuğunu ele aldı.

Iğdır Üniversitesi Çocuk ve Gençlik Kütüphanesi öncülüğünde çevrimiçi düzenlenen etkinlik, akademik çevrelerden ve öğrencilerden yoğun ilgi gördü.

Program, Öğr. Gör. Mustafa Cesur ve Eğitimci-Yazar Ömer Akpınar'ın başarılı moderatörlüğünde gerçekleştirildi.

Doç. Dr. Abdulhakim Tuğluk'un "Balkanlar'dan Gazze'yi Anlamak: Akif'in Safahât'ında Balkan Mezalimi" başlıklı konuşması, etkinliğin merkezinde yer aldı.

Tuğluk, Mehmet Akif Ersoy'un eserlerinde Balkan Harbi sırasında yaşanan acıları ve bu acıların Gazze'deki güncel durumla olan paralelliklerini ele aldı.

Etkinlik, ayrıca alanında uzman akademisyenlerin katılımıyla zenginleşti. Iğdır Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi'nden Prof. Dr. Murat Ali Karavelioğlu, Doç. Dr. Nusret Yılmaz ve Adıyaman Üniversitesi'nden Prof. Dr. İbrahim Halil Tuğluk gibi isimler, programa derinlik kazandıran katkılarda bulundu.

Akademisyenler, Mehmet Akif Ersoy'un edebi mirasının ve tarihsel bağlamının anlaşılmasında önemli rol oynadılar.

Program, Akif'in şiirlerinden yapılan seçkilerle sona erdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 2 Ocak 2024

Rektör Alma'dan MTA Genel Müdürü Yanık'a Ziyaret
Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Ankara temasları kapsamında Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Genel Müdürlüğünü ziyaret etti.