Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!

Üniversitemizde "Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri" Webinarı

Üniversitemizde "Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri" Webinarı

Birleşmiş Milletler Akademik Etki (UNAI) tarafından Üniversitemizde "Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri" (SDG) üzerine eğitim webinarı düzenlendi.

Birleşmiş Milletler Akademik Etki (UNAI) üyesi olan Türkiye’deki sayılı üniversitelerden Iğdır Üniversitesi’nde, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SDG) kapsamında eğitim webinarı düzenlendi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Çelebi’nin daveti üzerine UNAI Program Yöneticisi Kamuyu Bilgilendirme Görevlisi Ömer Hernández, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SDG) konusunda personellerimizi bilgilendirdi.

İngilizce gerçekleşen webinara çok sayıda akademik ve idari personel katıldı.

Oldukça verimli geçen ve soru- cevap şeklinde tamamlanan programda, sürdürülebilir kalkınmaya giriş, 2030 Gündemi'nin ilerletilmesinde akademinin rolü, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ile ilgili temel bilgiler, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'nin kampüste ve ötesinde uygulanmasına yönelik fikirler ve potansiyel inceleme mekanizmalarına değinildi.

Eğitim oturumunun sonunda Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ni gerçekleştirmede üniversitelerin rolünü vurgulayan Ömer Hernández, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'in şu sözlerini aktardı:

"Dünyanın sorunlarına aydınlanmış ve kanıta dayalı çözümlere katkıda bulunmak için Birleşmiş Milletler ve diğer çok taraflı kuruluşlarla, yerel ve ulusal düzeydeki hükümetlerle ve sivil toplum temsilcileriyle ortaklık kuracak üniversitelerin ve eğitim kurumlarının liderliğine güveniyoruz. Üniversiteleri öğretiminiz, araştırmanız ve yenilikçiliğiniz aracılığıyla 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemine derin katkı sağlamaya devam etmeye çağırıyoruz."


Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri; "Yoksulluğa Son", "Açlığa Son", "Sağlık ve Esenlik", "Kaliteli Eğitim", "Cinsiyet Eşitliği", "Temiz Su ve Sanitasyon", "Uygun Fiyatlı ve Temiz Enerji", "İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme", "Sanayi, Yenilik ve Altyapı", "Eşitsizliklerin Azaltılması",  "Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar", "Sorumlu Tüketim ve Üretim", "İklim Eylemi", "Suyun Altındaki Yaşam", "Karada Yaşam", "Barış, Adalet ve Güçlü Kurumlar" ve "Hedeflere Yönelik Ortaklıklar" başlıkları altında 17 küresel hedeften oluşuyor.

 


Basın Yayın 13 Eylül 2023
Bu gönderiyi paylaş
Etiketler

Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!
Rektör Alma, “TÜBİTAK Yetkinlik Analizleri”ni İnceledi
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma başkanlığında “Üniversitelerin Alan Bazında Yetkinlik Analizi TÜBİTAK 2021 Ve 2023 Raporlarının Değerlendirilmesi Iğdır Üniversitesi Bilgileri”nin incelendiği bir toplantı düzenlendi.