Üniversitemizde "Temiz Kampüs Temiz Iğdır" Etkinliği

Üniversitemizde 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında “Temiz Kampüs Temiz Iğdır” mottosuyla özel bir etkinliğe imza atıldı.

Çevre bilinci oluşturmak hedefiyle düzenlenen etkinlikte Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Recep Gülşen, akademik-idari personelimiz ve öğrencilerimiz tarafından kampüs içerisindeki katı atıklar toplandı.

Mediko Sosyal binası önünde bir araya gelen katılımcılar, ellerine eldiven takarak Rektörlük binası önüne kadar temizlik yaptı.

Rektör Alma: Daha Yeşil ve Daha Temiz Bir Kampüs İçin Faaliyetlerimiz Aralıksız Sürüyor

Üniversitemizde çevre bilincini artımak hedefiyle pek çok etkinliğe imza atıldığını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, “Üniversitemiz, UI Green Matric sıralamasında dünyanın en iyileri arasında yer alıyor. Kampüsümüzü daha yeşil ve daha temiz kılmak adına faaliyetlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Bugün de ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’ kapsamında çevre bilincine vurgu yapmak adına Üniversitemizde personel ve öğrencilerimiz tarafından özel bir etkinliğe imza atıldı. Gösterdikleri hassasiyet için hepsine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Çevre dostu bir kampüse sahip olmak adına öğrencilerimize büyük sorumluluklar düştüğüne de dikkat çeken Rektör Alma, “Sağlıklı yaşamın yolu, hiç şüphesiz temiz ve yeşil bir çevreden geçiyor. Tüm öğrencilerimizi yeşili düşünerek, doğayı yaşatarak temiz bir kampüsü el ele inşa etmeye davet ediyorum. Çevreyi kirletmeme noktasında daha hassas davranmalarını rica ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 5 Haziran 2024

Rektör Alma’dan Iğdır Tapu Kadastro İl Müdürü Gökhan Dağdalen’e Hayırlı Olsun Ziyareti
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır Tapu Kadastro il Müdürlüğüne atanan Gökhan Dağdelen'e hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.