Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!

Üniversitemizde ‘Yüreğimde Filistin’ Konulu Resim Sergisi Düzenlendi

Iğdır Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü öğrencileri tarafından Doç. Dr. Sadık Arslan koordinasyonunda Filistin’de yaşanan zulme dikkat çekmek için ‘Yüreğimde Filistin’ konulu resim sergisi düzenlendi.

​Üniversitemiz Güzel Sanatlar Bölümü öğrencileri tarafından Doç. Dr. Sadık Arslan koordinasyonunda Filistin’de yaşanan zulme dikkat çekmek için ‘Yüreğimde Filistin’ konulu resim sergisi düzenlendi.

Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü Mediko Sosyal Binası Fuaye Alanında düzenlenen sergiye; Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır İl Müftüsü Zahit Demirel, akademik ve idari personel ve öğrenciler katıldı.


Sergideki çalışmaları inceleyen Rektör Alma, Iğdır Üniversitesi olarak Filistin’de yaşanan insanlık dramına farklı şekillerde dikkat çekmeye çalıştıklarını anımsattı.

Rektör Alma, “Üniversitemiz ilk olarak kermes düzenleyerek Filistin’deki mazlumlara destek sağladı. Daha sonra nakdi bazı yardımlarda bulunduk. Bunun haricinde farkındalık oluşturmak için onlarca sempozyum, kongre, panel ve çalıştay düzenledik. İlimizde birçok STK ile bir araya gelerek yürüyüşler gerçekleştirildi. Dinimizin bir gereği olarak şartların müsaade ettiği ölçüde tepkimizi ortaya koymaya çalışıyoruz. Medyada da son dönemlerde bir duyarsızlık olmaya başladı.” şeklinde konuştu.


Sadi Şirazi’nin Birleşmiş Miletlerin (BM) girişinde yer alan sözüne de atıfta bulunan Rektör Alma, ”Tüm insanlar bir beden ve her insan bu bedenin organı gibidir. Çünkü insanların hepsi aynı kaynaktan gelmektedir. Eğer bedendeki bir organ hastalanırsa diğer organlar da rahatsız olurlar. Birçok ülkenin insan hakları iflas etmiş durumda. Bu yaşanan olumsuzluklar her şerde bir hayır vardır düşüncesinden hareketle Avrupa’da ve ABD’de birçok insan Müslüman olmaya başladı. İslam ülkelerinin ayrıksı davranışlarından dolayı batı dünyası bu kadar rahat hareket ediyor. Umarım üzerimizdeki bu ölü toprağın atılır. Bu kadar kısa bir sürede sergiyi hazırlayan hocamıza ve öğrencilerimize çok teşekkür ederim” dedi. 


Iğdır Üniversitesinin yaptığı ‘Yüreğimde Filistin’ konulu sergiyi çok beğendiği söyleyerek konuşmasına başlayan Iğdır İl Müftüsü Zahit Demirel ise, “Filistin konusu tüm Müslüman ülkelerde önemli bir yeri var. Ancak dönem dönem insanlar gaflete düşebiliyor. Bu konunun yüreğimizde diri durması için bu sergiyi çok anlamlı buluyorum. Filistin’de yapılan bu katliama seyirci olarak kalamayız. Herkesin elini taşın altına koyması gerekir. Şu an elimizden çok bir şey gelmiyor, ancak etkinliklerle bir farkındalık oluşturabiliriz. Bu vesileyle sergiye emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.” diye konuştu.

Sergiyi düzenleyen Iğdır Üniversitesi Güzel Sanatsal Fakültesi Öğr. Üyesi. Doç. Dr. Sadık Arslan da, “Filistin meselesini hiçbir şekilde göz ardı edemeyiz. Bizlerde öğrencilerimizle hızlı ve etkili bir şekilde farkındalık ve sanatsal bağlamda bir duyarlılık göstermek istedik.” ifadelerini kullandı.

Sergiye eserlerle katılım sağlayan öğrencilerden Güzel Sanatsal Fakültesi Resim Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Melek Koçkıran ise Filistin davasına ve yapılan zulme dikkat çekmek için bir sergi yapmak istediklerini söyledi.

Resim Topluluğu Başkanı Rukiye Uyanık da kısa bir süre içerisinde Filistin’de yapılan zulümlere tepki çekmek için bu sergiyi yaptıklarını, duygu ve düşüncelerini renkler ve resimlerle anlatmak istediklerini ifade etti.

 


Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 21 Aralık 2023
Bu gönderiyi paylaş
Etiketler

Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!
Üniversitemizde “Motivasyon ve Stres Yönetimi" Konuşuldu
Üniversitemizde "Motivasyon ve Stres Yönetimi" konulu program düzenlendi.